LG: hajlítható OLED TV-k jönnek 2015-ben

1. Oldal

Az OLED TV egyedüli elkötelezett fejlesztője az LG a Wall Street Journal szerint a még az idén megjelenő 4K Ultra HD OLED TV-k után 2015-ben piacra viszi az első hajlítható OLED TV-ket is.

Míg versenytársai egyelőre csak küszködnek a gazdaságos OLED TV gyártással az LG tervei szerint halad előre az új TV technológia fejlesztésében, e téren legnagyobb konkurensét a Samsungot is megelőzve. Az LG 2014-es OLED TV kínálatában már ott vannak az első 4K Ultra HD felbontású modellek, amelyek 140, 165 és 196 centis képmérettel lesznek kaphatóak az idei év második felében, várhatóan a szeptemberi berlini IFA 2014 kiállítástól.

Hajlítható OLED TV prototípus a CES 2014-en
Hajlítható OLED TV prototípus a CES 2014-en


Egy a The Wall Street Journal online kiadásában megjelent interjúban Jin Huh, az LG OLED TV részlegének vezetője a cég jövőbeli tervekeiről szólva elmondta, hogy 2015-ben hajlítható OLED TV-vel kívánnak piacra lépni. A TV lehet sík vagy enyhén ívelt és a görbületet távirányítóval lehet majd vezérelni. Egy ilyen prototípus hajlítható OLED TV a CES 2014-en már látható volt.

Az IHS piackutató becslései szerint, az LG az elmúlt évben 3.000 OLED TV-t értékesített, a Samsung ennél sokkal kevesebbet. Összesen 100.000 OLED TV kiszállítása várhatóan idén és több mint 10 millió 2018-ban. Az LG szerint, a TV-k fogadtatása „nagyon jó”, és a jelenlegi OLED TV-k további árcsökkentése várható a közeljövőben.

Az LG új, az év második felében induló 8G OLED gyártósorától további költségcsökkentést és termelésnövekedést vár. Az új üzem akár 279 centis (110 inch) és 8K OLED TV panelek gyártását is lehetővé teszi. Várható, hogy a következő kiállításokon ezek is megjelennek.

Kapcsolódó linkek:

OLED TV: a Panasonic is felhagy az OLED TV üzlettel?
Sony: az OLED helyett a 4K TV-k fejlesztése a cél
LG: a 279 centis OLED TV panelek gyártása sem probléma
OLED TV: a Samsung cáfolja az OLED TV gyártás leállítását
LG: a 2014-es OLED TV kínálatról
Hajlítható LG és Samsung TV-k a CES 2014-en
LG: új 4K Ultra HD OLED TV-k a CES 2014-en

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .