Sony: kettős tunerrel frissülnek a 2014-es 4K Ultra HD TV-k

1. Oldal

A Sony 2014-es 4K Ultra HD TV-ihez, nevezetesen az X85, X9 és X95 szériák modelljeihez „kettős tuner” frissítést adott ki, amivel lehetővé válik egy TV műsor nézése közben egy másik rögzítése.
Ha valaki már rendelkezik a Sony egyik legújabb 4K Ultra HD TV-jével, vagy éppen most készül ilyet vásárolni, akkor érdemes annak rendszerszoftverét azonnal frissíteni. Ezzel ugyanis „kettős tuner” funkcióval egészüé ki a készülékhez, ott ahol a műsorterjesztő szolgáltatás üzemeltetője ezt lehetővé teszi.

Sony_X950B_4K_Ultra_HD.jpg
A kettős tuner révén egy TV csatorna nézése közben egy másik rögzíthető. Emellett az összes többi tipikus felvételi funkció is működik, mint az időzített vagy az elektronikus TV műsorból programozott felvétel, és a készülék készenléti állapotában is tud műsort rögzíteni.

Az érintett TV-k frissítését követően a kettős tuner funkció működik majd a DVB-T/C/S/S2 vétel esetén egyaránt. A földi vagy a kábeles digitális adások esetében is, annak ellenére, hogy csak egy bemenet fogadja a DVB-T és DVB-C jelet, az extra „sub tuner” csatlakozása ugyanis a készüléken belül van megoldva. Csak a műholdas (DVB-S/S2) vételhez van szükség a két fizikai tuner bemenetre. A második műholdjelet még az új rendszerszoftver installálása előtt kell csatlakoztatni a „sub tuner” bemenethez.

Mivel a készülékeknek csak egy Conditional Access Module (CAM) kártyahelyük van, amivel az fizetős tartalmak dekódolhatóak, ezért egyszerre csak egy ilyen műsor nézhető vagy rögzíthető.

A frissítés közvetlenül letölthető a TV menüjéből, ha a készülék az internetre csatlakozik, vagy a Sony terméktámogatási weboldaláról. A kettős tuner funkció az új X85, X9 és X95 szériák modelljeiben működik. Tudni kell, hogy a Sony 2014-es modellszámai „B” végződésűek, míg a 2013-es modellek végen „A” szerepel. Például az X9005A 2013-as modell, de az X9005B 2014 modell.

Kapcsolódó linkek:

A 4K TV piacvezetője még a Sony, de jön föl a Samsung
Sony: átalakul a TV üzletág, arccal a 4K Ultra HD TV-k felé
Sony: íme, a 2014-es tavaszi BRAVIA LCD TV kínálat

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .