LG: a 279 centis OLED TV panelek gyártása sem probléma

1. Oldal

Az LG Display új, az év második felében induló 8G OLED gyártósorán az LCD TV-kkel azonos méretű OLED TV panelek tömegtermelésére lesz képes, már elérte a 70%-os gyártási kihozatalt, de az olcsóbb OLED TV-kre 2015-ig várni kell.


Egy konferencián Lim Joo-soo az LG Display OLED műszaki stratégiai csapatának vezetője magabiztosan jelentette ki: „Nincsenek technikai nehézségeink a jelenlegi LCD TV-k méretével (azonos) OLED TV-k gyártásával, mert a szerves anyagok felvitelében nem alkalmazunk mikro-maszkolási eljárást. Már jelenleg is elő tudunk állítani 90 inches (229 cm) OLED TV-t.”

LG_OLED_TV-k.jpg
Az év második felében már kaphatóak is lesznek az akár 195 centis (77 inch) új LG OLED TV-k. Amikor pedig a cég második „M2” gyártósora az év második felében üzembe áll, akár 279 centis (110 inch) óriás OLED TV-ket is előállíthatnak a 8. generációs (2,2 x 2,5 méter) üveg hordozóból.

Lim azt is nyilatkozta, hogy akár 8K (7.680 x 4.320) képminőséget is megvalósíthatnának WRGB pixel technológiával, de a képpontszám megnégyszerezéséhez új, hosszabb élettartamú OLED anyagok kifejlesztésére van szükség. Az LG Display azt is eldöntötte, hogy a konvencionális OLED fényforrásoknál használt kicsatolási eljárást alkalmazva maximalizálják a fényhatásfokot.

Egy másik szóvivő arról számolt be, hogy az LG Display az OLED TV panelek gyártásánál elérte a 70% kihozatalt, azaz tíz elkészült OLED panelből hét már beépíthető OLED TV-kbe. A cég az LCD képernyőpiac lassabb növekedésével meglévő LCD gyártósorait OLED gyártósorokká alakítja majd át.

Az LG arra számít, hogy egyre több OLED TV kerül majd a kínai piacra, amihez az LG Display szállítja majd az OLED paneleket segítve ezzel a gyártás felfutását. A már említett „M2” gyártósor üzembeállásával a cég OLED panelgyártási kapacitása összesen havi 34.000 üveghordozó feldolgozására bővül. Mivel egy hordozóból hat 140 centis (55 inch) panel vágható ki, így havi több mint 200.000 panel készülhet el.

Egyes források arról is szólnak, hogy a saját közös OLED panelgyártás fejlesztését nemrégiben feladó Panasonic és Sony is arról tárgyal, hogy az LG Display szállítana nekik OLED paneleket.

Arra azonban még várni kell, hogy a középkategóriás OLED TV-k gazdaságosak legyenek. Az LG szerint 2015 közepére várható az OLED TV-k első jelentős árcsökkenése.

Kapcsolódó linkek:

OLED TV: a Samsung cáfolja az OLED TV gyártás leállítását
LG: a 2014-es OLED TV kínálatról
Kevés új OLED TV a CES 2014-en
LG: új 4K Ultra HD OLED TV-k a CES 2014-en
Vége a Sony és a Panasonic OLED partnerségének
Kész az olcsóbb OLED TV képernyőket gyártó berendezés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .