Sony: Android 9 frissítés a 2016-2019 közötti Android TV-kre (Frissítve)

A Sony 2016 második felétől 2019-ig kínált D, E, F és G generációs Android TV-i kapják meg az Android 9 (Pie) firmware-frissítést, ami a 100/120Hz-es HEVC videók USB-ről való lejátszását is támogatja.


Frissítés:

Európában és hazánkban is elérhető már a Sony 2016-2019 közötti Android TV-ire a firmware-frissítés a v6.7140 verzióhoz.

Firmware-frissítés v6.7140 verzióval járó előnyök és fejlesztések
 • Újratervezett és leegyszerűsített Beállítások menük (Android™ 9 Pie)
 • A Videó, az Album és a Zene alkalmazások egyesítése egyetlen Médialejátszó alkalmazásban
 • A WPS funkció eltávolítása a nagyobb fokú biztonság érdekében
 • A tévé reakcióidejének javítása készenléti állapotból való bekapcsolás esetén
 • Megoldja azt a hibát, mely miatt nem történt hanglejátszás egy adott hangsugárzópanel HDM ARC-n keresztüli csatlakoztatása esetén
 • A videolejátszás javítása a HbbTV alkalmazások esetén
 • A Wi-Fi funkció továbbfejlesztése
 • Megoldja a fekete képernyő megjelenésével járó hibát, melyet a nagy hatékonyságú videokódolási (HEVC – High Efficiency Video Coding) formátum tv-tuneren keresztüli dekódolása okozott
 • A HEVC 100/120 Hz támogatása USB-videolejátszás esetén
Korábbi előnyök és fejlesztések
A következő előnyöket és fejlesztéseket tartalmazza ez a frissítés.
 • Megold egy hálózati problémát, melyet a rendszeridő helytelen beállítása okozott
 • Javítja a LED-villogási problémát az AG8 modellek esetén, és javítja a rendszerteljesítményt
 • A tévé reakcióidejének javítása készenléti állapotból való bekapcsolás esetén

2020. október 13.:

Az év elején a Sony egyes 2018-as és 2019-es Android TV-i már megkapták az Android 9 (Pie) firmware-frissítést és rövidesen számos más korábbi tévémodellre köztük az A1, AF8 és AG8 OLED TV-kre valamint az XD, SD, XE és XF LCD TV-kre is megérkezik egy újabb verzió.

Az Android 9 többnyire hibákat és teljesítményt javít. Új a „Settings” (Beállítások) menü és van néhány további vizuális módosítás is. A Sony elmondása szerint az új firmware „a Media Player alkalmazásba vonja össze a Video, Album és Music applikációkat”, és kiegészül az USB videolejátszás a HEVC 100/120Hz formátum támogatásával, bár még nem tudni, hogy ez utóbbi mely modellekre fog vonatkozni.

A nyilvánosság előtt 2018 végén megjelent Android 9 elég soká kerül fel az érintett Sony TV-kre pedig az újabb Sony készülékeken már ez működik. A cég egyelőre nem közölt arról semmit, hogy mik a tervei az Android 10 vagy pláne az Android 11 kapcsán, de a Google tudni véli, hogy a Google TV kezelőfelület már 2021-ben felkerül bizonyos Sony TV-kre is.

A japán márka 2015-ben és 2016 első felében megjelent első Android TV-i nem kerülnek be a szóban forgó frissítésbe, és nincs is tervbe véve, hogy ezekre a készülékekre valaha is felkerül az Android 9. Ezek a TV-k Android 8 operációs rendszert futtatnak az előző generációs MediaTek rendszerchipen (SoC).

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .