LG: OLED TV ívre hajlítva a CES 2013-on

1. Oldal

Úgy tűnik, a két nagy koreai TV gyártó túl jól ismeri a másik szándékát, vagy csak ugyanúgy gondolkodnak az OLED TV-k fejlesztéséről, mert az LG is ívre meghajlította EA9800-as modellszámú készülékét.


A CES 2013 kiállításon először bemutatott hajlított EA9800 OLED TV az LG saját, a vörös, zöld és kék mellett fehér részpixelekből álló WRGB technológiájú paneljét alkalmazza.

LG_hajlított_OLED_TV.jpg

A világ első CINEMA 3D hajlított képernyőjének a gyártó szerint ergonómiailag az ad értelmet, hogy az enyhe görbület következtében annak teljes felülete a néző szemétől közel azonos távolságban lehet. Ennek következtében pedig megszűnik a képernyő szélein a képrészleteket csökkentő vizuális torzítás.
A 140 centis (55 inch) képátlójú OLED TV a gyártó szerint végtelen kontrasztarányt kínál, ami bármely környezeti megvilágításban és nézőszögből is optimális kontrasztot nyújt. Mindezt tetézi a gazdag és maximálisan szeparált színeket valamint a legmélyebb feketét biztosító High Dynamic Range (HDR) algoritmus.

Az EA9800 vékony hajlított képernyője szénszál erősítésű műanyag vázra épül, ami csökkenti a készülék tömegét ugyanakkor növeli annak szilárdságát. Egyebekben az OLED TV is a gyártó CINEMA SCREEN Design koncepcióját követi vékony képernyőkeretével.

Újdonság a képernyő alatt található „Smart Touch Control” elnevezésű csúszkás érintőgomb, amivel az OLED TV alapvető funkciói, mint a csatornaváltás, a hangerő és a be- illetve kikapcsolása vezérelhetőek.

Az EA9800 OLED TV áráról és elérhetőségéről nem tudni egyelőre részleteket.

Az LG kiállította második generációs 55EA8800 140 centis képátlójú OLED TV-jét is, amit várhatóan 2013 utolsó negyedévében hoznak forgalomba.

Kapcsolódó linkek:

LG: 2013-as LED LCD és plazma Smart TV-k a CES-en
Az LG OLED TV-jét februárban már szállítják Koreában
LG: új Ultra HD TV-k több méretben és megújult OLED TV
LG HECTO lézer TV: frontvetítővel és fekete vetítővászonnal
LG: megújult a Magic Remote mozgásérzékelős távirányító

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .