LG: 2013-as LED LCD és plazma Smart TV-k a CES-en

1. Oldal

Az LG Electronics (LG) CES 2013 kiállításon bemutatkozó idei LED LCD és plazma Smart TV-k egyszerűbb, ügyesebb okos TV funkciókat, Cinema 3D sztereoszkóp képmegjelenítést kínálnak, és képernyőjük kerete már olyan vékony mintha nem is lenne.

Az LG a jövő héten Las Vegasban felvonultatja 2013-as síkképernyős TV kínálatát, köztük az új Ultra HD TV-ket és OLED TV-ket.

LG_LA8600.jpg
A felsőbb kategóriába tartozó LED LCD TV-k továbbviszik a gyártó „Cinema Screen” design koncepcióját, aminek meghatározója a szinte már láthatatlanná vékonyodó képernyőkeret. A megújult avantgárd kinézetű asztali állványon az LG szerint szinte lebeg a képernyő, de legalábbis dönthető és elforgatható.

A csúcskészülék 84LM960V és a további két kisebb Ultra HD 4K modell mellett állítólag megmarad az LM9600 széria. Ezek után következnek a rangsorban a LA8600, LA7400 szériák készülékei felvértezve az LG „LED+” elnevezésű, ál-helyi fényerőszabályzással kombinált él LED megvilágításával, 240Hz-es (Európában 200Hz-es) képfrissítéssel, passzív Cinema 3D FPR technológiával, kétmagos processzoron futó Smart TV funkciókkal, beépített HD Skype kamerával és a megújult Magic Remote mozgásérzékelős távirányítóval.

A felső-középkategóriát képviselő LA6900 széria is él LED megvilágítást, 120Hz-es (Európában 100Hz-es) képfrissítést, passzív Cinema 3D-t és kétmagos processzoron futó Smart TV funkciókat kínál. Az alsó-középkategória LA6200, LA6100 szériás modelljei is tudják mindezeket, csak a helyi fényerőszabályzást nélkülöző direkt LED megvilágítás miatt, már nem követik a kecses „Cinema Screen” designt.

A technológia piaci kilátásainak romlását tükrözi, hogy 2013-ra már csak három plazma TV széria marad az LG kínálatában: az aktív képzáró szemüveggel 3D-t megjelenítő és csak 152 centis (60 inch) képméretű PH6700, a nem 3D-s PN6700 és a HD-ready PN4500.

Az LG leginkább Smart TV kínálatának újdonságait hangsúlyozza. Először is azt, hogy az alkalmazások és kivált azok grafikája egy új 120%-kal gyorsabb CPU-n és 300%-kal gyorsabb GPU-n futnak, ami sokat javít az okos TV használati élményén. A megújult mozgásérzékelős Magic Remote távirányító, és különösen annak beszédfelismerést is tartalmazó „Voice Mate” hangvezérlő technológiája érdemel kiemelést.

Új, a számítógépes, okostelefonos és táblagépes tartalmak megosztását segítő technológiák is beépülnek már az új Smart TV-kbe. Az LG által emlegetett WiDi és Wi-Fi (Miracast) lehetővé teszi például, hogy az Android 4.0 vagy későbbi operációs rendszert futtató okostelefonokról és táblagépekről zenéket, képeket vagy videókat lehet közvetlenül a TV-re küldeni vezeték-nélküli kapcsolaton. Újdonság az NFC azaz közel-téri kommunikáción alapuló „Tag On” funkció, mi által a kompatibilis okostelefont a TV előlapjához érintve szintén médiafájlok bitfolyamai küldhetőek a Smart TV-be.

LG_Google_TV_2013.jpg
A tavaly bemutatott Google TV készülék után idén már két Google TV platformot futtató szériát (GA7900, GA6400) kínál az LG. Ezeken már a platform legújabb, 3.0-ás verziója működik olyan új és izgalmas funkciókkal, mint a legkülönbözőbb TV alkalmazások, a Google Play tartalomszolgáltatás és a felhő alapú OnLive játékszolgáltatás elérése. A készülékekhez QWERTY billentyűzetes Magic Remote távirányító jár hangfelismeréses keresési funkcióval.

Kapcsolódó linkek:

Az LG OLED TV-jét februárban már szállítják Koreában
LG: új Ultra HD TV-k több méretben és megújult OLED TV
LG HECTO lézer TV: frontvetítővel és fekete vetítővászonnal
LG: megújult a Magic Remote mozgásérzékelős távirányító
IFA 2012: bemutatkozik az LG 213 centis 4K TV-je is
LG Google TV mutatkozik be a CES 2012-őn

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .