LG OLED TV: jövőre már közel 2,5 méteres képátlóval

Az egyre nagyobb képernyőjű TV-k iránti növekvő kereslet miatt az LG Electronics jövőre várhatóan 246 centis (97 hüvelykes) OLED TV-t dob piacra és aztán talán még nagyobbakat is.


A Korea Bizwire cikke az egyre nagyobb képernyőjű TV-k megjelenésének gyorsuló trendjéről és arról szól, hogy a Samsung Electronics és az LG Electronics rövidesen megjelennek 2,5 m körüli képernyőméretű új modelljeikkel.

Az írás szerint az ultra nagyméretű TV-k terén piacvezető Samsung a már tervbe vett 248 centis (98 hüvelykes) Neo QLED TV mellett nagy valószínűséggel ez év végén elkezdi forgalmazni a már korábban beígért 250 centis (99 hüvelykes) MicroLED TV-t, ami a közelmúltban megkapta az illetékes hatóság tanúsítványát.

LG 8K OLED88Z1 TV

Az LG Electronics várhatóan jövőre szintén piacra dob 246 centis (97 hüvelykes) OLED TV-ket, aminek az ad alapot, hogy az LG Display egy nemzetközi fórumon bejelentette az ilyen ultra nagyméretű panelek megjelenésének tervét. Azt ugyan nem tudni, hogy ezek 4K vagy 8K felbontásúak lesznek-e, de az utóbbi a valószínűbb.

A jelenleg kapható legnagyobb OLED TV-k a 8K felbontású 223 centis LG Z1, illetve a 4K felbontású 211 centis (83”) LG C1 és Sony A90J modellek. Hogy versenyben legyen az ultra nagyméretű TV-k piacán, az akár a 2,5 métert (100 hüvelyk) feletti modellek piacra dobását is fontolgatja az LG.

Az Omdia iparági piackutató adatai szerint a globális tévépiacon a 190 cm (75 hüvelyk) feletti modellek eladási értéke 14,6% az idei év első felében, ami 4,4 százalékos növekedés az egy évvel korábbihoz képest.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .