LG: PG3000 és PG200R sorozatú új plazma TV-k

1. Oldal

Az LG Electronics a korábban megjelent felső-középkategóriás PG6000-es széria nyomdokain, most piacra viszi a középkategóriás PG3000-es és a belépőszintű PG200R-es plazma TV sorozatok modelljeit is.

Az LG új 127 és 107 centis (50 és 42 inch) képméretben kapható PG3000 és PG200R sorozatú plazma TV-k külsejének meghatározói a vékony, mindössze 84 mm-es készülékvastagság, a képernyő keretével szinte egy síkot alkotó, tartós hőedzett üveglap képernyő és a rejtett hangsugárzók.

A HD ready megjelölést viselő készülékek plazma paneljei a gyártó specifikációja szerint 1.500cd/m2 fényerő és 20.000:1 natív kontrasztarány elérésére képesek (ehhez 1.000.000:1 dinamikus kontrasztarányt is megadnak, de minek?), élettartamuk pedig 100.000 óra. A 100Hz-es képfrissítés és a 0,001 milliszekundumos válaszidő elmosódástól mentes mozgókép-megjelenítést ígér. A készülékek az összes ismert SD/HD videojel formátumot köztük a 24p-t is képesek fogadni. A kép minőségének optimalizálásáról a gyártó 2008-as Dual XD Engine™ technológiája gondoskodik.

Az LG új plazma TV-i is különböző (Mozi, Sport vagy Játék) AV beállítási lehetőségeket kínálnak a műsorhoz legmegfelelőbb hang- és képbeállítás egyszerű eléréséhez. Mozi módban a színek, Játék módban a képrészletek, Sport módban pedig a leggyorsabb jelenetek mozgásainak pontos visszaadását ígéri a gyártó.

A készülékek úgymond „láthatatlan hangszórói” a televízió teljes felületét hasznosítják, ezért nemcsak keskeny a készülék képernyője körüli keret, de a gyártó állítása szerint a készülékek által keltett hangtér is szélesebb. 2x10W teljesítmény hajtja meg a rejtett hangszórókat, és SRS TruSurround XT kelti a virtuális térhangzást.

PG20_08.jpg
Mindkét új készüléknek van két SCART (egy RGB bemenettel) csatlakozója, kompozit, S-Video és komponens (YUV) videobemenete, PC bemenete. Ezen felül a PG200R készülékeknek kettő, a PG3000-es modelleknek három 1.3-as verziójú HDMI bemenetük van, melyek SIMPLINK elnevezéssel megfelelnek a HDMI-CEC vezérlési funkciók gyártó által implementált változatával.

Kapcsolódó linkek:

LG: Scarlet egy LCD TV sorozat, s nem TV filmsorozat
LG: keret nélküli plazma TV-k és keskeny LCD TV-k 2008-ra

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .