LG: keret nélküli plazma TV-k és keskeny LCD TV-k 2008-ra

1. Oldal

Az LG Electronics különösen nagy figyelmet szentelt az „ultra-minimalista” keret nélküli PG60 plazma TV, és a hátoldali megvilágítással és különleges előlapi ki-bekapcsoló gombbal rendelkező LG60 LCD TV formatervezésére.

Az LG PG60 egy keretmentes síkfelületet alkotó design TV, melynél a korábbi plazma TV-k képernyőjét körülvevő vastag keret helyett a képernyő és a készülék egyetlen átmenet nélküli egészet képez. A PG60 olyan, mint egy fekete üvegtábla.

maincut_PG60.jpg
A teljes HD felbontású készülék 30.000:1 kontrasztarányt ígér, „Fluid motion” technológiája több mint 180Hz-es képfrissítést biztosít, és a PG60 képmegjelenítési tulajdonságai alapján kiérdemli a THX Display tanúsítványt. A készülékbe az LG „Dual XD Engine” képfeldolgozó technológiáját és továbbfejlesztett plazma paneljét építik, mely utóbbira 100.000 óra élettartamot garantálnak.

A PG60 egyedi rejtett hangsugárzó-rendszerét az elismert audió szakértő Mark Levinson tökéletesítette. A készüléknek négy HDMI bemenete, és 2.0-ás USB csatlakozója is van.

A mindössze 45 mm vastag LG60 az új trendnek megfelelően a keskeny LCD TV-k közé tartozik, de más design elemekkel is igyekeztek vonzóvá tenni azt. A készülék hátoldalának finom megvilágítása szemnyugtató hatást kelt. A képernyő keret alatt található bemélyedés pedig igen dekoratív eleme az LG60-nak, amely érintésvezérelt ki- és bekapcsoló gomb is egyben.

LG60_02.jpg
Az LG60 azonban nemcsak csinos darab, de kiváló technológiát is ígér a képminőség érdekében. Az „Intelligent Sensor” technológiája érzékeli a környezeti fényviszonyokat és ennek megfelelően automatikusan állítja be a fényerősséget az optimális szintre. Ezzel a megoldással az energiafogyasztás is 50%-kal csökkenthető. AV (Cinema, Sports vagy Game) képmódokkal bármely forráshoz beállítható az optimális kép, az Expert módban az ISF (Imaging Science Foundation) képkalibrálási eljárás alkalmazható, amelynek segítségével professzionális szinten hangolható TV.

Az LG60 megkétszerezett 120 Hz-es teljes HD TruMotion képfrissítési technológiával küszöböli ki a kép elmosódását. A készülék dinamikus kontrasztaránya 15,000:1, és élénk színeket ígér. A 24p TruCinema technológia a másodpercenkénti 24 képkockás videojel formátumú filmeket a maguk eredeti kadenciájával jeleníti meg.

A készülék szintén a Mark Levinson által tökéletesítette rejtett hangsugárzó-rendszerrel kelti az akár virtuális térhangzást.

Hogy az említett készülékek európai változatai mikor és mennyiért kerülnek a hazai piacra nem tudni.

Kapcsolódó link:

LG: új plazma panelek 30.000:1 kontrasztaránnyal
LG: új LCD TV-k megfizethető áron
LG: európai LCD gyártóközpont nyílt Lengyelországban

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .