LG: Scarlet egy LCD TV sorozat, s nem TV filmsorozat

1. Oldal

Az LG Electronics ma magyarul is kiadott hivatalos sajtóközleménye szerint, április 30-án Londonban „leleplezték” a Scarlet-et, mely csupán egy ötletes marketingkampány, ami a ‘TV sorozat’ kifejezéssel manipulál.
A hollywoodi hírességek jelenlétében a londoni Pacific Design Centre-ben megtartott álpremieren leleplezték le a „Scarlet” elnevezésű új sláger TV sorozatot, amelynek reklámját már jó ideje sugározzák a hazai televíziós csatornák is.

Sajnos a marketingstratégia felépítésének és ötletességének dicséretéről szóló sajtóközleményből semmi nem derül ki magukról a készülékekről.

LG60_02.jpg
Még szerencse, hogy némi információ fellelhető a csúcskészülékeknek szánt LG60-as sorozatú LCD TV sorozatról a világhálón. A 119, 107 és 94 centis (47, 42 és 37 inch) nagyobb képméretű LG6000 típusjelzésű készülékek 1920×1080 pixel (Full HD) felbontású LCD panelekkel rendelkeznek, a kisebb 82 centis (32 inch) modell 1366×768 pixel felbontású. A nagyobb képméretű modellek panelje 5msec válaszidejű és 10-bites színfelbontású, a kisebb képméretűé 8msec válaszidejű és 8-bites színfelbontású.

A fényszabályzós háttérvilágítást intelligensen vezérli a külső fényérzékelő, és dinamikusan szabályozva 50.000:1 kontrasztarányt specifikál a gyártó. A Cinema, Sport, Game képbeállítási módok mellett ISF kalibrációra is lehetőség van.

A 119 és 107 centis készülékek megkétszerezett, 100Hz-es „TruMotion” képfrissítéssel rendelkeznek, képesek fogadni a nagyfelbontású 24p videojel formátumot és „Real Cinema” módban a bejövő képeket megötszörözve (5:5 Pull Down) azaz 120Hz-el frissülve jelenítik meg azokat. A 94 és 82 centis modellek csak 50Hz-es képfrissítésűek, és 3:2 / 2:2 képösszeállításra alkalmasak.

A LG60-as sorozatú készülék megszólalását Mark Levinson hangolta. A rejtett hangsugárzókat 2x10W teljesítmény hajtja meg, a Clear Voice funkció a beszédérthetőséget javítja, és SRS TruSurround XT kelti a virtuális térhangzást.

Mindegyik készüléknek négy 1.3-as verziójú HDMI bemenete van, melyek HDMI-CEC kompatibilisek (SIMPLINK). A további szokásos csatlakozók (2xSCART, komponens, AV, S-Video, PC, stb.) mellett van USB 2.0-ás bemenetük is, melyen át JPEG és MP3 fájlformátumokat képesek láthatóvá illetve hallhatóvá tenni a készülékek.

Az LG60-as modellek keskenyek, fényes fekete előlapú és vörös hátlapú formatervűk stílusos.

Kapcsolódó link:

LG: keret nélküli plazma TV-k és keskeny LCD TV-k 2008-ra

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .