LG: teljes képernyős webOS felületre frissülnek a 2020-as TV-k

Az LG új firmware-frissítése áttervezett teljes képernyős webOS nyitóképernyőt vezet be a 2020-as OLED és LCD TV-knél.


Az LG webOS kezelőfelülete 2020-ig egy alsó menüsávra épült, alkalmazások egyfajta sorára, amelyet később kibővítettek tartalom-előnézetekkel és parancsikonokkal is. 2021-ben azonban megjelent a teljesen áttervezett teljes képernyőt elfoglaló webOS 6.0 felhasználói felület.

LG webOS 5-6

Egy firmware-frissítés révén a teljes képernyős webOS elérhetővé válik a 2020-as OLED és felsőkategóriás LCD TV-ken is. Pontosabban a webOS 5-öt futtató LG TV-ket frissítik a webOS 6-hoz hasonló teljes képernyős kezdőképernyőre.

A FlatpanelsHD-nak nyilatkozó David Seperson, az LG Korea marketing- és kommunikációs igazgatója azt mondja: „Kérdésére válaszolva, az LG mindig is arra törekedett, hogy támogassa TV-it még jóval azután is, hogy a fogyasztók megvásárolták azokat. A webOS 5.0 jelenlegi frissítésének célja, hogy javítsa a használhatóságot/navigációt azok számára, akik az új verziót választják.”

A 4.41.35 verziójú rendszerszoftver fokozatosan jut el a kompatibilis TV-khez, köztük a BX, CX, GX, és ZX LG OLED TV-khez, és a NANO90/91, NANO86, NANO80 LCD TV-khez. Az érintett készülékek tulajdonosai választhatják a teljes képernyős webOS kezelőfelületet, vagy tovább használhatják a meglévő alsó sávot. A beállításhoz be kell lépni a Beállítások → Általános → Kezdőlap beállítások → Kezdőképernyő stílusa menüpontba.

Az LG nem tervezi a 2021-es és az utáni webOS verziók frissítését, feltehetően azért, mert azok teljes képernyős felhasználó élmény nyújtó kezelőfelületén már megjeleníthet a cég számára bevételt jelentő hirdetéseket és ajánlásokat is. A fenti feltehetően egyszeri webOS frissítés is ezt a kettős célt szolgálja.

Idén az LG ismét megújítja a webOS felhasználói felületet. Az áttervezett webOS 23 platform gyors kártyákkal, fülekkel és sok egyébbel kizárólag a 2023-as TV-ken működik.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .