LG: új LCD TV-k megfizethető áron

1. Oldal

Az LG Electronics magyarul megjelent sajtóközleményéből nem túl sok használható információ derül ki a gyártó legújabb LC5 (LC7) LCD TV sorozatáról, de igyekszünk közreadni.
A bevezetésre kerülő LC5 (LC7) LCD TV sorozat modelljei a kiadott sajtóközlemény megfogalmazása szerint „új irányvonalat képviselnek az LCD TV-k között, mert fantasztikus technológiai tulajdonságokkal rendelkeznek megfizethető áron”.

A síkpaneles TV-k tömegcikké válására utalva Young-Chan Kim az LG Electronics Digital Display Company vezetője a következőket mondta: „Hosszú történelme során az LG mindig élen járt az innovatív televíziós technológiák kifejlesztésében. Sok éves tapasztalatait felhasználva, most végre megalkotta az LC5 (LC7) LCD TV sorozatot, amely a szélesebb rétegek számára is elérhető. Az LG hasonló tulajdonságokkal rendelkező LCD TV-ihez képest az LC5 (LC7) sorozat készülékei hozzávetőleg 15%-kal olcsóbbak.”

Az új sorozat készülékeinek kontrasztarány 5.000:1 – az nem derül ki a sajtóanyagból, hogy ez natív vagy dinamikus beavatkozással elért érték-e, de nagy valószínűséggel az utóbbi. Az alkalmazott LCD panel válaszideje 5 milliszekundum, ami a gyártó szerint az adott árkategóriában kapható legtöbb LCD TV hasonló paraméterét felülmúlja, s valóban nem haszontalan, bár a gyors mozgások elmosódástól mentes megjelenítése mint tudjuk nem csak ezen múlik. A 178 fokos látószög ma már általánosnak mondható, de azért azt némi kétellyel fogadjuk, hogy „az LC5 (LC7) TV-k a szoba bármely részéből nézve ugyanazt a minőséget nyújtják kontrasztarány és színhatás tekintetében”.

LC7.jpg
A készülékek két HDMI bemenete kompatibilis a „HDMI-CEC” vezérlés-átviteli protokollal – amit az LG „Simple Link” elnevezéssel illet -, s így együttesen vezérelhető más HDMI kábellel összekötött kompatibilis lejátszókkal és /vagy házi-mozi rendszerekkel, erősítőkkel.

Az új LCD TV modellekbe az LG által szabadalmazott „Dimple Speaker”rendszerű hangsugárzókat építenek.

A legtöbb konkurens által gyártott 102 centis (40 inch) képátlóval szemben az LC5 (LC7) LCD TV sorozatban 107 centis (42 inch) modelleket is találunk, és a készülékek elegáns matt, valamint fényes lakk fekete külseje a legfrissebb trendet követi.

Bár az LG magyar nyelvű weboldalán feltűnt már négy modell (26LC51, 32LC52, 37LC51, 42LC51), de a készülékek árairól nem sikerült hivatalos információt megtudnunk.

Kapcsolódó link:

LG: európai LCD gyártóközpont nyílt Lengyelországban

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .