Onkyo: részletek a csúcskategóriás HD DVD lejátszóról (Frissítve)

1. Oldal

Októberben Európában 999 euróért (kb. 252.000 Ft) piacra kerülő Onkyo DV-HD805 lesz az első HD DVD lejátszó, mely 1.3a verziójú HDMI kimenetén kiadja az összes nagyfelbontású hangformátum bitfolyamát és támogatja a 1080/24p lejátszást.
Friss: az Onkyo DV-HD805 a hónap végén kezdődő IFA kiállításon már látható, és októbertől pedig kapható is lesz Európában 999 euró (kb. 252.000 Ft) áron.

Az Onkyo USA hivatalos közleménye első HD DVD lejátszójuk a DV-HD805 megjelenése kapcsán annak magas adatátviteli sebességű, 1.3a verziójú HDMI csatlakoztatását emeli ki. Ennek jóvoltából a lejátszó összeköthető a gyártó 2007-es, ugyanilyen interfészű AV vevőerősítőivel, s a HD DVD lemezek új tömörítetlen Dolby TrueHD és a DTS-HD Master Audio, valamint tömörített Dolby Digital Plus és a DTS-HD High Resolution Audio surround hangformátumainak bitfolyamai közvetlenül továbbíthatóak a DV-HD805-től az erősítőkbe. Természetesen mindez más márkák hasonló funkcionalitású AV erősítőivel is működik.

dv-hd805.jpg
A DV-HD805 különböző videojelek lejátszását támogatja, köztük a HD DVD lemezek saját képformátumát is, az 1920×1080 pixel felbontású, másodpercenként 24 képkockás 1080/24p-t. Az 1.3a verziójú HDMI lehetővé teszi a jobb színtónusok és finomabb színárnyalatok megjelenítését biztosító Deep Color technológiát is.

A HD DVD specifikációjában rögzített webes hálózati tartalmakhoz való hozzáférést és más funkciókat biztosítva, természetesen a DV-HD805 is rendelkezik Ethernet csatlakozóval, mely a jövőben a rendszerszoftver (firmware) frissítések letöltésére is szolgál.

Az új lejátszóba az iparág egyik szakmailag legelismertebb video-jelfeldolgozó technológiáját építik. A DV-HD805 „HQV Reon VX” videoprocesszor chipkészlete rendkívül pontos képskálázást és progresszív képfrissítésre alakítást (720p, 1080i, 1080p) biztosít, valamint jelentősen csökkenti a képzajokat is, ami a szabvány felbontású DVD-knek is kiváló képminőséget kölcsönöz.

Kapcsolódó linkek:

Sharp: AQUOS Blu-ray lejátszó az IFA-n
Harmadik generációs HD DVD lejátszók már októbertől!
Pioneer BDP-LX80: az első Blu-ray lejátszó HD audió bitfolyam kimenettel
Onkyo: négy új THX minősítésű AV vevőerősítő még 2007-ben
Samsung: további információk a 3. generációs Blu-ray lejátszókról
Denon: két új Blu-ray lejátszásra alkalmas készülék még ez év végéig
Samsung: a BD-UP5000 Blu-ray/HD DVD lejátszó októbertől lesz kapható
Onkyo HD DVD lejátszó lesz, Denon Blu-ray lejátszó lehet
Sony: rövidesen a hazai üzletekben a BDP-S1E asztali Blu-ray Disc lejátszó
Pioneer: BDP-LX70 csúcskategóriás Blu-ray lejátszó az európai piac számára

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .