LG webOS 3.0: bemutatkozik az új Smart TV platform a CES 2016-on

1. Oldal

A januári CES 2016-on mutatja be az LG jövő évi SMART TV választékát a legújabb webOS 3.0 platformmal, ami amellett, hogy gyorsabb elődjénél számos újdonságot is kínál majd és egy új távirányítóval lesz működtethető.


Az LG tehát jövőre is marad saját fejlesztésű SMART TV platformjánál, és már a webOS 3.0 verzió épül be a 2016-os televíziókba. A webOS 3.0 megőrzi egyszerű és intuitív felhasználói kezelőfelületét, ami az LG szerint a platform meghatározója.

LG webOS 3.0.jpg
Az új LG webOS 3.0 az alábbi jellemzőket kínálja:

– Továbbfejlesztett „Magic Remote” távirányító több gombbal, amivel jobban vezérelhetőek az olyan csatlakoztatott eszközök, mint például a set-top box vevők.
– A „Magic Mobile Connection” lehetővé teszi, hogy a TV-hez egy mobil eszközt csatlakoztatva az „LG TV Plus App” segítségével mobilalkalmazások érhetőek el a TV képernyőjén.
– A „Magic Zoom” kijelölt képrészlet nagyítását teszi lehetővé.
– A „Channel Plus” az online (OTT) tartalmakat a sugárzott televíziós csatornákkal egyesítő közös csatornalista, amin a felhasználók a megszokott módon böngészhetnek és prémium internetes csatornák eléréséért is fizethetnek. A „Channel Plus” a Xumo partnersége révén számos ingyenes digitális tartalmat kínál műsorszolgáltatóktól és olyan kiadóktól, mint a Bloomberg, a TIME Inc., a Condé Nast Entertainment a The Wall Street Journal valamint olyan prémium tartalmak is, mint a BuzzFeed, a PopSugar, a Mode Media és mások.
– A „Channel Advisor” elemzi a nézési szokásokat és megjeleníti a gyakran nézett műsorok közelgő időpontját program információkkal
– A „Multi-view” révén egyidejűleg nézhető két különböző csatorna vagy például egy csatorna és egy Blu-ray film.
– A „Music Player” alkalmazás zenét játszik le a TV hangszóróin át, még akkor is ha az ki van kapcsolva.
– Új funkciókkal frissül a „My Channels and Live Menu” (Saját Csatornák és Élő Menü) hogy használhatóbb kegyen a nézők számára.
– Az „IoTV” alkalmazással a képernyőről vezérelhetőek az LG vagy más gyártók kompatibilis okos háztartási gépei.

Az egyelőre még nem ismert, hogy az LG tervezi-e a korábbi TV-k webOS 3.0-ra frissítését.

Kapcsolódó linkek:

LG: jön a Google Play Movies & TV a márka Smart TV-ire
LG: szeptember 21-én jön a 2014-es TV-k webOS frissítése
LG webOS 2.0: új, intuitívabb Smart TV platform a CES 2015-ön
LG: webOS az új Smart TV-k platformja

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .