Londoni Olimpiai közvetítések 3D-ben a BBC HD csatornán

1. Oldal

A BBC bejelentette az idei Londoni Olimpiai Játékok kísérleti 3D közvetítésével kapcsolatos terveit, amelyek keretében a nyitó- és záróünnepséget, a férfi százméteres síkfutás döntőjét sugározzák majd élőben, és lesznek napi összefoglalók is.
london_olimpia.jpgA BBC a tavalyi wimbledoni teniszdöntők 3D közvetítéséhez hasonlóan kísérleti jelleggel az Olimpiai Játékok egy részét is 3D-ben sugározzák majd. Ennek keretében a nyitó- és záróünnepséget, a férfi százméteres síkfutás döntőjét élőben sugározzák és minden nap végén összefoglalók kerülnek adásba.

A szabadon fogható 3D adások a BBC HD csatornán lesznek láthatóak. Ezt idehaza is bárki számára nézhető lesz 3D-ben, akinek van 3D TV-je és képes venni a „Freesat” platform Astra 28,2 fok keleti műholdon át sugárzott 109-es csatornáját (Frekvencia: 10.847 MHz vertikális, Moduláció: DVB-S2, QPSK, Symbol Rate: 23.000, FEC: 09/08).

A BBC HD-n majdan látható 3D közvetítések az élő HD sportközvetítések befejezése után kerülnek műsorra, vagyis a BBC meghatározása szerint a csatorna „szabad” kapacitását kihasználva. Az sem teljesen tisztázott még, hogy a nyitó- és záróünnepségek mekkora részét veszik fel 3D-ben.

A BBC elsődleges céljának a sportesemény minél teljesebb HD közvetítését tekinti. A 3D közvetítés érthető módon a háttérbe szorul, mivel a 3D technológia a fogyasztók körében a vártnál sokkal lassabb terjed.

Kapcsolódó linkek:

Egy lépéssel közelebb az UHDTV megvalósulásához
Wimbledoni teniszdöntők 3D-ben közvetítve
Nem minden sportág közvetítésénél működik a 3D

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .