Wimbledoni teniszdöntők 3D-ben közvetítve (Frissítve)

1. Oldal

A Sony bejelentése szerint az idei wimbledoni teniszdöntők 3D-ben készülő felvétele 3D mozikban lesz látható, és a BBC mint az esemény műsorszolgáltatója együttműködésével globális műsorszóróknak is felajánlják az élő 3D produkciót.
A Sony és az All England Lawn Tennis Club (AELTC) mai partneri megállapodásának bejelentése szerint, szerte a világon megfelelően felszerelt mozikban 3D-ben közvetítik a wimbledoni teniszbajnokságot, megteremtve a rajongók számára a lehetőséget, hogy teljesen új módon és környezetben tapasztalhassák meg a mérkőzések élményét megőrizve azok izgalmát és a híres centerpálya hangulatát. A Sony filmterjesztő partnere a SuperVision Media gondoskodik a közvetítés 3D mozikba való eljuttatásáról.

Wimbledon_3D_kamera.jpg
Az AELTC, a Sony, és a sportesemény házigazda műsorszolgáltatója a BBC a férfi elődöntők valamint a férfi és női döntők nagyfelbontású 3D felvételét közvetítésre felajánlja olyan érdekelt globális műsorszórók számára is, amelyek tartalmat keresnek 3D csatornáik számára. A felek további lehetőségeket is keresnek, hogy a 3D teniszt idővel minél szélesebb közönség számára tegyék elérhetővé.

Az ügy pikantériája, hogy Európa első 3D TV csatornája a Sky 3D nem biztos, hogy átveszi majd ezt a 3D közvetítést, és így a britek is kénytelenek lesznek más módot találni, ha 3D-ben szeretnék látni legfontosabb hazai teniszversenyüket.

Frissítés:
A BBC tegnap megerősítette, az idei wimbledoni teniszdöntők 3D közvetítése a BBC HD csatornáján lesz látható. Az élő 3D közvetítésre július 2-án és 3-án kerül sor a női és férfi egyes döntők során.

A szabadon fogható adás idehaza is bárki számára elérhető lesz 3D-ben, akinek van 3D TV-je és képes venni a „Freesat” platform Astra 28,2 fok keleti műholdon át sugárzott 109-es csatornáját (Frekvencia: 10.847 MHz vertikális, Moduláció: DVB-S2, QPSK, Symbol Rate: 23.000, FEC: 09/08). A BBC feltehetően ezért is változtatta meg a hét elején a BBC HD és BBC One HD transzponderek modulációját DVB-S2-re.


Kapcsolódó linkek:

DVB: jóváhagyás előtt a 3DTV specifikáció
Nem minden sportág közvetítésénél működik a 3D
Áprilisban indul Európa első 3D TV csatornája a Sky 3D

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .