Lyngdorf Audio MP-50: egy új high-end surround hangprocesszor

1. Oldal

A Lyngdorf Audio az ISE 2017-en mutatta be MP-50 térhang processzorát, ami kifinomult szoba-korrekciós technológiát, korszerű HDMI csatlakozást, Dolby Atmos, DTS: X és Auro-3D támogatást, 16 szimmetrikus XLR kimenetet és sok mást kínál igényeseknek.


A dán Lyngdorf Audio eddig leginkább high-end sztereó készülékeiről volt ismert, és most az ezekben alkalmazott alapvető technológiákra építve kínálja új MP50 surround hangprocesszorát.

Lyngdorf MP50.jpg
Az MP50 tökéletes térhangzásáról a „RoomPerfect” mérőmikrofonos szobakorrekciós, basszusmenedzsment és szintbeállító rendszer gondoskodik, ami tökéletesen integrálja a nagy szabadságfokkal megválasztható és elhelyezhető hangsugárzókat és mélynyomókat. A processzor a korábbiak mellett a Dolby Atmos és DTS:X valamint az Auro-3D surround hangformátumok megszólaltatását is támogatja, 16 szimmetrikus XLR kimenetével 12 egyedi kimenő hangcsatornát hajthat meg, a fennmaradó 4 segédkimenet használható további hangsugárzókat mélynyomókat láthat el jellel.

Az MP50 beépített médialejátszója online zeneszolgáltatásokat (pl. Spotify connect) internetes rádiókat (vTuner) és Airplay valamint vezetékes hálózaton át vagy USB tárolóról elért zenei bitfolyamokat szólaltathat meg. Azt sajnos nem tudni, milyen fájlformátumok támogatottak.

Az MP50 lehetővé teszi, hogy felhasználója a hangrendszernek 32 egyedi hangtónust állítson be preferenciáinak megfelelően, és azt a processzor bármely bemenetéhez hozzárendelje. Ilyen úgynevezett „voicing” hozható létre például egy hangfelvétel hangjának kompenzálására. Minden „voicing” akár nyolc állítható erősítésű és Q-jú (sávszélességet meghatározó jósági tényezőjű) szűrőt tartalmazhat, ami egy a szűrők beavatkozását és a tonalitásra gyakorolt hatását is megmutató böngészőfelületen át állítható.

Lyngdorf MP50_csat.jpg
A processzor be- és kimenetei között vannak a 3D, 4K/HDR videó továbbítására képes és HDCP 2.2 kompatibilis HDMI csatlakozók, optikai és koaxiális SPDIF bemeneteket, egy koaxiális zónakimenet, 192kHz/32bites audiót támogató USB bemenet egy XLR csatlakozó a RoomPerfect kalibrációs mikrofonnak. Van egy HDBaseT kimenet is, mely tömörítetlen digitális video- és audiojelet továbbíthat egy akár 100 méteres Cat6 vagy jobb LAN kábelen, és egy opcionális DCI kompatibilis 16-csatornás digitális AES/EBU bemeneten át digitális moziszerver is integrálható a rendszerbe.

Az MP50 modern ipari formaterve a dán design legjobb hagyományait követi, elegáns matt fekete alumínium és üveg előlapja jól tükrözi a készülék képességeit.

A kiemelkedő dán hangmérnöki hagyományokat követve az MP50-et teljes egészében házon belül, a cég dániai központjában Skive városában tervezték és gyártják. Az új high-end surround hangprocesszor tavasszal kerül piacra, melynek árat 9.999 $ (kb. 2,9 millió Ft) jelölte meg a gyártó.

A Lyngdorf Audio MP50 jellemzői:

• Dolby Atmos, Dolby Digital, Dolby Digital EX, Dolby Digital Plus, Dolby TrueHD, DTS, DTS ES Discrete 6.1, DTS ES Matrix 6.1, DTS 96/24, DTS-HD High Resolution Audio, DTS-HD Master Audio, AURO- 3D dekódolás
• Dolby Surround, AURO-MATIC, Dolby Pro Logic II, IIx és IIz, Dolby EX, DTS Neo: 6, DTS NEO: X térhang processzálás
• Audiobemenet: 8x HDMI, 1x AES/EBU SPDIF, 3x SPDIF koaxiális, 4x SPDIF optikai, 1x USB audio (akár 192kHz/32bit), 1x XLR mikrofon bemenet RoomPerfect kalibráláshoz
• Audiokimenetek: 16x XLR analóg (5,0 Vrms), 1x SPDIF koaxiális digitális zóna (fix 96kHz/24bit)
• Videobemenetek: 8x HDMI (HDCP 2.2) 3D, 4K UHD és HDR10 támogatással
• Videokimenet: 2x HDMI (HDCP 2.2), 1x HDBaseT (az összes videó 4K Ultra HD-ra konvertálva)
• Médialejátszó: Internetrádiók (vTuner), Spotify connect, DLNA támogatás, Airplay
• Opcionális DCI kompatibilis digitális AES/EBU bemeneti modul moziszerverhez
• Keretbe szerelési lehetőség
• Méretek (magasság x szélesség x mélység): 14,7 x 45 x 37 cm
• Tömeg: 7 kg

Kapcsolódó linkek:

Auro-3D hangformátumú filmeket jelentet meg a Sony
Részletek az idei AV vevőerősítőkben megjelenő DTS:X-ről

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .