Már a Bosszúállók: Végjáték a legnagyobb bevételű film

Az Avatar 10 éves rekordját megdöntve 2,79 milliárd dollárral (kb. 808 milliárd Ft) már a Bosszúállók: Végjáték (Avengers: Endgame) a legsikeresebb film a jegypénztáraknál.


A Bosszúállók: Végjáték (Avengers: Endgame) jegyeladása az 1 milliárd dollárt 5, a 2 milliárd dollárt 11 nap alatt lépte át. Majd meghaladta a 2,79 milliárd dollárt (kb. 808 milliárd Ft) megelőzve ezzel a jegypénztáraknál az Avatar 2,7897 milliárd dolláros bevételét azonos időszak alatt.

A rekordhoz az is kellet, hogy a Disney a film módosított verzióját újra bemutassa, hogy a rajongókat újra bevigye a mozikba. Az infláció figyelembevételével még mindig az Avatar lenne a bevételileg legsikeresebb film, de hivatalosan mégis a Bosszúállók: Végjáték minden idők legsikeresebb filmje a jegypénztáraknál.

„Óriási gratuláció a Marvel Studios és a Walt Disney Studios csapatának, valamint köszönöm a rajongóknak világszerte, akik a Bosszúállók: Végjátékot ezekbe a történelmi magasságokba emelték” – mondta Alan Horn, a The Walt Disney Studios társelnöke.

A 21st Century Fox felvásárlásával már az Avatar franchise is a Disney alá tartozik, csakúgy, ahogy immár hét a valaha volt tíz kasszáknál legsikeresebb filmből. A cég egyébként négy további Avatar filmet tervez bemutatni a jövőben, az Avatar 2-őt 2021 decemberében.

A Box Office Mojo adatai szerint a Disney dominál a mozis filmforgalmazás piacán is. 2019. július közepéig a Disney (vagyis a Buena Vista és a 20th Century Fox) együttes piaci részesedése 38,8% (34,9% plusz 3,9%), a második Warner Bros. 14,4%, a harmadik Universal 13,5%. Tavaly a Disney még csak 26%, 2017-ben 21,8% piaci részesedéssel rendelkezett.

A Disney számos sikerfilmmel valószínűleg a jövőben is meghatározó szereplő lesz és már nemcsak a mozikban, de a Disney+ révén a streaming szolgáltatások piacának is.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .