Már csak egy hónap az analóg lekapcsolás első üteméig

1. Oldal

A digitális átállás első ütemében, 2013. július 31-én 12.30 perckor az ország középső területein lekapcsolják az analóg földfelszíni televíziós hálózatot, s annak helyébe a lakosság 98%-a számára elérhető digitális MinDig TV szolgáltatás lép.
A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság döntése alapján a digitális átállás utolsó fázisa, vagyis az analóg földfelszíni televíziós hálózatok lekapcsolása két lépcsőben valósul meg: az első ütemben július utolsó napján Budapest, Győr, Kab-hegy, Szeged és Szentes adókörzetekben szűnik meg az analóg földfelszíni televíziós sugárzás, helyébe a digitális földfelszíni televíziós sugárzás, a MinDig TV lép.

MinDigTV_MinDigTV_Extra_Digitalis_Atallas.jpg
Az Antenna Hungária digitális televíziós és rádiós hálózatainak kiépítésére és a szolgáltatások bevezetésére összesen 25 milliárd forintos nagyságrendű összeget ruház be. A mai napig 193 digitális adóberendezés indult el, valamint sikerrel bevezetésre kerültek az új lakossági márkák és szolgáltatások. Az ingyenes MinDig TV szolgáltatást már több mint 350 ezer háztartás használja, a fizetős MinDig TV Extra programcsomagok előfizetőinek a száma pedig már százezer felett van.

A digitális MinDig TV és MinDig TV Extra Alapcsomagja már szinte az egész országban, a lakosság 98%-a számára elérhető egy megfelelő szoba- vagy tetőantenna és egy dekóder segítségével vagy a vételre alkalmas síkpaneles TV készülékkel. Az analóg földfelszíni televíziós hálózatok lekapcsolásának első ütemére 2013. július 31-én 12.30 perckor, az ország középső területein – Észak- és Közép-Dunántúl, Budapest és Pest megye, Dél-Alföld – kerül sor. 38 telephelyen 69 darab, az M1, a TV2 és a RTL Klub analóg adását sugárzó adóberendezés áll le.

Az analóg sugárzás leállítását követően augusztus elején az Antenna Hungária hat átjátszó adó telephelyen (Bakonyszentkirály, Bakonyszentlászló, Csobánka, Pásztó, Perőcsény, Szentgotthárd) elindítja a digitális sugárzást, így ezek körzetében a MinDig TV és MinDig TV Extra televíziós szolgáltatások teljes palettája – összesen 31 tévécsatorna – lesz elérhető.

Az Antenna Hungária reményei szerint az analóg szolgáltatást használók túlnyomó többsége a digitális földfelszíni szolgáltatásra áll át, így év végére már akár egymillió háztartás használhatja a MinDig TV-t, amely a legnagyobb hazai digitális televíziós szolgáltatássá válhat. Az analóg lekapcsolás 2013. október 31-i, második ütemét követően pedig további jelentős fejlesztések várhatók, a MinDig TV Extra Családi csomag az egész országban elérhető lesz, a két további multiplex üzembeállásával pedig növekedhet az elérhető tévécsatornák száma és újabb szolgáltatásokkal bővülhet a termékportfólió.

Kapcsolódó linkek:

MinDig TV: jó ütemben halad a digitális átállás
Teljes lesz a hazai digitális átállás 2013. október 31-étől

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .