Marantz AV8805: az első 4K Ultra HD 13.2 csatornás AV előerősítő

A Marantz rövidesen forgalomba hozza első 13.2 csatornás „Full 4K Ultra HD hálózati AV surround előerősítőjét”, az AV8805-öt, ami szinte mindent tud, amit ma egy sokoldalú funkcionalitásra és kiváló térhangzásra vágyó fogyasztó illetve rendszerintegrátor elvárhat.


A Marantz AV8805 ugyanazokra a műszaki alapokra épül, mint a Denon AVC-X8500H. A két készülék számos hasonlatosságot mutat, sőt kis túlzással az AV8805 tekinthető az AVC-X8500H végfokok helyett XLR előerősítő kimeneteket kínáló változatának, mely audiophile házimozi- és zenehallgatást ígér azoknak, akik hangrendszerűket külső végerősítőkkel meghajtott vagy aktív hangsugárzókból és egy sokcsatornás AV processzor előerősítőből, akarják felépíteni.

Az AV8805 egyedülálló 13.2 csatornás hangfeldolgozással és szinte az összes nagy-felbontású sokcsatornás hangformátum támogatásával büszkélkedhet. A 3D térhangzás előállítható a legújabb surround formátumokból, mint a Dolby Atmos és a DTS:X, valamint az Auro-3D, mely utóbbihoz egy későbbi ingyenes firmware frissítésre lesz szükség. A hangminőséget az előerősítő összes csatornájába – összesen 17 jól szeparált áramköri lapon – beépített Hyper Dynamic Amplifier Module (HDAM) technológia és a nyolc csúcsminőségű AK4490 32-bites sztereo D/A konverter garantálja.

A készülék kivételes konstrukciót kínál. Rendkívül merev váza – ami az érzékeny hangjeleket hordozó áramköri lapok alapja – nem ad esélyt a mikrofonhatást keltő nem kívánt rezgéseknek. A nagyméretű kondenzátorokat tápláló túlméretezett toroid transzformátort egy további 5 mm-es alumínium talpra felszerelik az extra stabilitás érdekében. Az elektronika földelési kapcsolatát a ház rézbevonata garantálja, ami jelentősen javítja a jel/zaj viszonyon is. Végül az egészet egy három darabból álló súlyos fedőlap zárja le.

Az AV8805 MM lemezjátszó és sztereó XLR bemenetekkel valamint kijelölhető 15.2 csatornás XLR és RCA kimenettel rendelkezik két subwoofer valamint front magassági/szélességi és fejfölötti hangsugárzó csatornák számára jelet előállítva.

Egy jövőbeni firmware frissítéssel az AV8805 kiegészül az Amazon Alexa Smart Home Skill-el, így lehetővé válik az érintett szórakoztató eszközök különböző funkcióinak hangutasításokkal történő vezérlése, többek között be- és kikapcsolása, elnémítása vagy a némítás feloldása, zenelejátszás/megállítás, külső bemenet-kapcsolás és a támogatott streaming szolgáltatások lejátszása (az országtól függően).

Az otthoni zenelejátszást a HEOS többszobás vezeték-nélküli zenei streaming technológia és a HEOS alkalmazás szolgálja ki.

A Marantz AV8805 video egysége a legújabb HDMI csatlakozásnak és a HDCP 2.2 specifikációnak megfelelő 4K kompatibilitást biztosít mind a nyolc HDMI bemenetén. A korszerűbb „eARC” vissza-irányú audiocsatorna támogatásához egy firmware frissítés érkezik majd. Biztosra vehető, hogy az AV8805 is külön megvásárolható hardverből és szoftverből álló csomagban kapja majd meg a HDMI 2.1 specifikációjú csatlakozókat.

Vezérléshez és rendszerbe-integráláshoz az AV8805 rendelkezik infravörös távvezérlő bemenettel és kimenettel, két 12V-os trigger kimenettel és Crestron Connected minősített RS-232C soros porttal, valamint az IP vezérlés is lehetséges.

A Marantz AV8805 3.999 € (kb. 1.440.000 Ft) ajánlott fogyasztói áron 2018 márciusában lesz kapható.

A Marantz AV8805 főbb jellemzői
 • 13.2 csatornás feldolgozás 15.2 csatornás XLR és RCA előerősítő kimenetekkel
 • Dolby Atmos (7.1.6 vagy 9.1.4), DTS:X és Auro-3D (13.1-ig)
 • Nagy-teljesítményű 192kHz/32bites D/A átalakító az összes  csatornához
 • Audyssey MultEQ XT32, LFC, Sub EQ HT, Dynamic Volume és DynamicEQ
 • Beépített Bluetooth és kétsávos (2,4GHz/5GHz) Wi-Fi
 • HEOS vezeték-nélküli zenei streaming technológia és HEOS alkalmazás
 • 4K/60 Hz, 4:4:4 színfelbontás, HDR, BT.2020, Dolby Vision és HLG
 • eARC funkció firmware frissítést követően
 • 8 HDMI bemenet (köztük egy az előlapon) teljes HDCP 2.2 támogatással és 3 HDMI kimenettel
 • Analógról HDMI-re konvertálás és SD-ről HD/4K-re felskálázás
 • AirPlay, Bluetooth, TuneIn internet rádió, Amazon Prime Music, JUKE, Soundcloud, TIDAL, Napster, Deezer, hálózati audio-streaming
 • Nagy felbontású DSD (2,8/5,6MHz), FLAC, ALAC és WAV támogatás
 • Setup Assistant és Marantz AVR Remote app; Fejlett többszobás lehetőségek; RS232 vezérlés

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

3 hozzászólás “Marantz AV8805: az első 4K Ultra HD 13.2 csatornás AV előerősítő” bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .