Marantz BD7003: a gyártó második Blu-ray lejátszója

1. Oldal

A Marantz BD7003-as Blu-ray lejátszója BonusView (Profile 1 v.1.1) funkcionalitást, a nagyfelbontású hangformátumok bitfolyamainak kiadását és a gyártó nagyra becsült mérnöki tudásához méltó minőséget ígér.
A Marantz második Blu-ray lejátszója is csak a kommentár kép- és hangsávok kép a képben megjelenítését biztosító BonusView funkciót tudja, és ugyanúgy valamikor ez év végén jelenik meg az európai piacon, mint a luxuskategóriájú BD8002. Csakhogy míg az utóbbi ára 2.000 euró körül (kb. 480.000 Ft) lesz, addig a BD7003 például a német piacon már 899 euróért (kb. 215.000 Ft) megkapható majd.

Marantz BD7003.jpg
A Marantz BD7003 a Blu-ray Disc filmek teljes 1080p HD felbontású képét másodpercenként 24 képkockás (24p) formátumban is képes kiadni. Az 1.3a verziójú HDMI kimenet azonban nemcsak ezt, de a nagyobb színmélységű Deep Colour jeleket is támogatja, a szabvány DVD-ket pedig képes 1080p felbontásra felskálázni. Az analóg videokimenet minősége sem hagy kívánnivalót maga után a magas minőségű 12 bit/297MHz-es videó D/A konverternek köszönhetően.

A lejátszó a lemezek hangformátumainak, így a nagyfelbontású Dolby Digital Plus, Dolby True HD és a DTS HD Master Audio bitfolyamait is képes kiadni, a Dolby True HD valamint DTS HD formátumokat pedig veszteségmentesen átalakítja át 7.1 csatornás PCM jellé. Vagyis a Marantz BD7003-at bármely HDMI bemenettel rendelkező és sokcsatornás LPCM jeleket fogadó AV vevőerősítőhöz lehet csatlakoztatni, nemcsak azokhoz, melyekbe dekódert is építenek.

A Marantz BD7003 rendelkezik egy SD kártyanyílással, mely lehetővé teszi nagyfelbontású videók (DivX) és fotók (JPEG HD) megtekintését, valamint MP3, WMA és AAC tömörítésű zenék megszólaltatását.

Kapcsolódó linkek:

Marantz: új processzor-előerősítő és végfokozat a csúcskategóriában
Marantz BD8002: luxuskategóriájú Blu-ray Disc lejátszó 2008 végére
Marantz: két új AV vevőerősítő csúcsmodell 1.3-as verziójú HDMI-vel

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .