Rotel: a 15-ös széria komponensei rövidesen kaphatóak

1. Oldal

A közel ötven éve minőségi és megfizethető AV komponenseiről ismert Rotel a szeptemberi CEDIA Expón mutatta be új 15-ős szériáját, mely két AV vevőerősítőből, egy AV processzor-előerősítőből és hét különböző csatornaszámú végerősítőből áll.
A Rotel új 15-ös szériájának modelljei „a legújabb és legkorszerűbb technológiákat testesítik meg, és tartalmaznak néhány fontos finomítást is a gyártó egyedi erősítő designján, egy dolog azonban változatlan, a cég mindenek feletti elkötelezettsége a zenei teljesítmény iránt”, nyilatkozta a Rotel értékesítési és marketing alelnöke Doug Henderson .

A két új AV vevőerősítő és az új AV processzor-előerősítő mindegyike 1.3-as verziójú HDMI csatlakoztatást kínál, kompatibilisek a 1080/24p és az eljövendő nagyobb színmélységű Deep Color valamint kiterjesztett színtartományú xvYCC videojelekkel. Támogatják és dekódolják az új nagyfelbontású Dolby Digital Plus, Dolby TrueHD és DTS HD High Resolution/Master Audio hangformátumokat is. Mindhárom komponens tartalmaz egy beépített Faroudja videoprocesszort, mely képes a bejövő analóg és digitális videojelek 1080p felskálázására 24Hz-el is a referenciaszintű teljesítményhez, film és videoprogramokkal egyaránt. A vevőerősítők és a processzor-előfok audio- és videojelekkel képes ellátni egy második, harmadik és negyedik zónát illetve szobát, valamint ezekhez tartozó vezérlőfunkciókkal is rendelkeznek.

A Rotel-tól elvárható világszínvonalú erősítést nyújtja az új 15-ös széria is. Az AV vevőerősítő csúcsmodell és a végerősítők is a Rotel elismert nagyhatásfokú D osztályú erősítőtopológiájának egy új generációját kínálják a pontos, dinamikus és zenei teljesítményért, ami rendkívül kompakt és könnyű felépítést is biztosít. (Érdemes megismételni, hogy ezek nem „digitális erősítők”, hanem egy nagylinearitású rendkívül zenei analóg erősítő topológia, mely hatékony „ötletes” kapcsolóüzemű tápegység technológiát alkalmaz.) Az aprólékos szakmunka és a high end építési minőség evidens a választható matt fekete vagy csiszolt ezüst felületű új készülékházak esetében.

RSX1560.jpg
Az AV vevőerősítő csúcsmodell a 7.1 csatornás RSX-1560 7x100W (20Hz-20kHz, <0,05% THD, 8Ω) D osztályú végfokkal (ezek kettős erősítésre vagy a második zóna meghajtására is kijelölhetőek), négy be-, egy kimeneti HDMI csatlakozóval, különböző funkciókkal felruházható 12V-os indítójel kimenetekkel és RS-232C vezérlő csatlakozóval rendelkezik. Ez utóbbiakkal könnyen rendszerbe integrálható a 4U magas keretbe is szerelhető készülék. Az ugyancsak 7.1 csatornás felépítésű RSX-1550 csak abban különbözik az RSX-1560-től, hogy 5x75W (20Hz-20kHz, <0,05% THD, 8Ω) A/B osztályú végfokot építenek bele, s ezek a rugalmasan kijelölhető végfokozatok tetszőlegesen egészíthetőek ki a Rotel új két vagy sokcsatornás végerősítőivel.

Rotel_RSP1570_7_1_Surround_Processor_Preamp.jpg
Az RSP-1570 surround processzor-előerősítő tulajdonképpen az RSX-1560 vevőerősítő funkcionalitását és a szeparált komponensek minőségét nyújtja.

Az erősítőkínálat élén az RMB-1575 áll 5x250W (20Hz-20kHz, <0,03% THD, 8Ω az összes csatornát meghajtva) D osztályú végfokaival, 3U magas keretbe is szerelhető formában. A 2U magas RMB-1565 erősítőbe 5x100W D osztályú végfokot pakoltak, és a két új kétcsatornás D osztályú modell, a 2x250W-os RB-1572 és a 2x100W-os RB-1562is ugyanilyen magas, s ideálisan egészíthetnek ki egy 5.1 csatornás rendszert.

A 15-ös széria részeként három további teljesítményerősítőt is kínálatnak, melyeket rendszerek installálásánál lehet felhasználni. Az RMB-1512 a Rotel D osztályú 100W-os végfokaból nem kevesebb, mint egy tucatot kínál egy 3U magas keretbe is szerelhető házban. A kétcsatornás RB-1510 2x65W D osztályú végfokot kínál egy 1U magas házban. Az RMB-1506 hat csatorna erősítését teszi lehetővé szokványos tápegységgel és A/B osztályú végfokokkal egy 3U magas házban.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .