MediaTek: Calman Ready chipek lesznek az új Philips és Sony TV-kben

A Portrait Displays együttműködésével a MediaTek kínál a világon elsőként Calman Ready funkcióval rendelkező okos TV rendszerchipeket.


A Calman® színkalibrációs megoldásairól ismert Portrait Displays a CES 2023 alkalmával tette közzé bejelentését. Eszerint a MediaTek az első olyan okos TV chiptervező, amely a Pentonic rendszerchipjeibe (SoC) teljes Calman Ready (CMR) funkcionalitást integrált, amit így a tévégyártók is könnyedén hozzáadhatnak termékeikhez, növelve azok piacképességét és prémium képélményt nyújtva a fogyasztóknak.

Eric Brumm, a Portrait Displays vezérigazgatója szerint: „A MediaTek-kel való együttműködésünk izgalmas lépés a kalibráció elérhetőbbé tételében mindenki számára. A MediaTek Pentonic okos TV chipjei minden büdzséhez illeszkedő megoldást kínálnak a tévégyártóknak. A közvetlenül a chipre előre konfigurált Calman Ready funkcióval a Calman AutoCal megvalósítása jelentősen leegyszerűsödik.”

Az okos TV-kben magas teljesítményt és mesterséges intelligenciát alkalmazó képfeldolgozással kiváló képminőséget kínáló MediaTek Pentonic 2000, Pentonic 1000 és Pentonic 700 rendszerchipekkel szerelt készülékek – bármelyiket választják is a tévégyártók – egyszerűen lehetnek a Calman Ready program részesei. Az ilyen okos TV-k az előtelepített Calman Ready applikációval lehetővé teszik, hogy a kalibrátorok közvetlenül csatlakozhassanak a Calman kalibrációs szoftverhez, és a 8K, 4K, HDR és széles színtartományú (Wide Color Gamut), valamint HDTV jeleket is támogató teljesen automatizált kalibrációkat futtassanak.

Az integrált Calman Ready funkciójú MediaTek Pentonic okos TV chipek a kalibráláshoz a 3×3 színkorrekciós mátrixot, a nagy pontosságú színskálát biztosító 1D/3D-LUT (Look-up Table) generálást és a Calman Aurora Color Engine általi szürkeskála-korrekciót is támogatják. Ezekkel a rendszerchipekkel a tévégyártók maximális rugalmassággal valósíthatják meg az adott paneltípushoz illeszkedő színkalibrációs metódust a fogyasztók otthoni szórakoztató megoldásokkal kapcsolatos elvárásait meghaladva.

Az új Philips és Sony TV-kbe már a MediaTek Pentonic chipek kerülnek.

A Philips idén februárban jelenti be első 2023-as TV-it, amelyek közül az OLED TV-kben Pentonic 1000 SoC-t fognak használni, ami négy HDMI 2.1 csatlakozót biztosítva a legerősebb rendszerchip 4K TV-k számára, . Azt még nem tudni, hogy új LCD TV-kben milyen chipet alkalmaznak majd.

Ken CM Liao, a TPV Group OBM BG globális termékmenedzsmentjének vezérigazgatója azt mondja: „Az innovatív kiválóság terén a Philips TV öröksége áttöréshez érkezett a képminőségben. A Portrait Displays és a MediaTek együttműködésével a 2023-ban piacra kerülő összes Philips OLED TV széria kiemelkedő színvonalú, magas minőségű képteljesítményt fog elérni a Calman Ready és a MediaTek Pentonic 1000 alkalmazásával.”

Az új TV-it valamikor a tavasz során bemutató Sony Corporation otthoni szórakoztató üzletágának vezetője, Yoshihiro Ono a közleményben azt nyilatkozza: „Szenvedélyünk az alkotói szándékot hűen közvetítő televíziók tervezése. A Sony integrált képfeldolgozó algoritmusai mellett a Portrait Displays és a MediaTek stratégiai együttműködésével lehetővé válik számunkra, hogy új szintre emeljük az okos TV vizuális élményét. A pontos színkalibráció révén a vásárlók pontosan úgy élvezhetik a filmeket és tévéműsorokat, ahogyan azokat nézni akarják.”

A MediaTek okos TV rendszerchipek, köztük a 8K csúcstévéket kiszolgáló Pentonic 2000, a 4K120Hz-es csúcstévékhez készülő Pentonic 1000 és a prémium 4K120Hz-es TV-kbe szánt Pentonic 700 már elérhetőek a tévégyártók számára. Az első MediaTek Pentonic chipekkel meghajtott Calman Ready technológiával rendelkező okos TV-k 2023 első negyedévében lesznek elérhetőek.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .