Új Chromecast Google TV-vel: megújul a 4K streaming eszköz is?

Az olcsóbb Chromecast Google TV-vel (HD) megjelenése után egy újabb feltehetően az eddigi 4K-s eszközt felváltó bevezetésére készül a Google.


A tavaly szeptember óta már olcsóbb változatban is kapható a Chromecast with Google TV. Ez az új Chromecast Google TV-vel (HD) eszköz támogatja a 1080p felbontást, a 60 kép/sec képsebességet valamint a HLG és HDR10, HDR10+ videoformátumot, továbbá a Dolby Atmos hangformátum átadását is.

Chromecast Google TV-vel

A 9to5Google cikke szerint a Google feltehetően egy még újabb Google TV-s Chromecast eszköz bevezetésére készül. A cikk szerint: „A Google Home alkalmazás legújabb előzetes frissítésébe a cég kezdeti előkészítést vett be egy új Google TV eszközhöz, amire „YTC”-ként hivatkozik. Máshol a kódban közvetlenül megerősítik, hogy ez valóban egy „Chromecast with Google TV” – a korábbi „YTV” (Chromecast with Google TV) és „YTB” (Chromecast HD) modellek mellett”.

A riport tehát úgy véli, hogy amiről szó van az egy új Chromecast Google TV-vel, „ami a jelenlegi csúcseszköz kínálatot egy magasabb specifikációjúval váltja le”, de arról egyelőre semmilyen konkrét részlet nem ismert. A megújulás logikus lenne, mivel a jelenlegi már teljes felhasználói felülettel és távirányítóval kínált eredeti Chromecast with Google TV (4K) 2020-as megjelenése óta a hardvert tekintve nem változott.

Egy új 4K-t támogató Google TV-s Chromecast már minden bizonnyal tudja majd az AV1 videodekódolást a jobb videó streaming támogatás érdekében, és remélhetőleg gyorsabb processzort valamint megnövelt tárolókapacitást kínálhat, tekintve, hogy a Google az Android 13-hoz már minimum 16 GB memóriát javasol.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .