Disney+: a 2016. előtti LG és Samsung okos TV-ken nem elérhető

Ott a Disney+ alkalmazás az LG és a Samsung okos TV-ken, de csak a 2016. óta gyártott modelleken, aminek oka, hogy ezek TV-platformjai továbbra sem kapnak frissítést.


Azt már korábban megírtam, hogy a november 12-én elindult Disney+ az Amazon Fire TV eszközökön, az LG webOS és a Samsung Tizen okos TV-ken is elérhető.

Az erre vonatkozó LG bejelentésből és Samsung sajtóközleményből azonban kiderül, hogy a Disney+ alkalmazást a két koreai gyártó csak a 2016–2019. között gyártott okos TV-in teszi elérhetővé.

Az LG TV-kben 2014. óta működik a webOS platform, a Samsung pedig 2015-ben kezdte el használni Tizen platformját készülékeiben. Ezek a 4-5 éves TV-k – köztük csúcsmodellt is – tehát nem biztosítanak hozzáférést a legújabb streaming szolgáltatásokhoz pedig elvileg ugyanaz a TV platform fut rajtuk, mint a legújabb modelleken.

Mindennek oka, hogy a tévégyártók továbbra sem hajlandóak frissíteni TV-platformjaikat. A 2018-as Samsung TV-ken már a Tizen 4.0 verzió működik, a 2017-es TV-ken viszont változatlanul a Tizen 3.0 és így tovább lefelé. Ugyanez igaz az LG TV-ire is. A frissítések hiányában ezek a készülékek nem támogatják az újabb fontos szerzői jogvédelmi sémákat, alkalmazásprogramozási felületeket vagy más az új alkalmazásokhoz szükséges elemeket.

A Disney+ alkalmazás ott lesz az Amazon Fire TV streaming eszközökön és a Fire TV Edition okos TV-ken, kompatibilis az Android 5.0 és a feletti verziókkal – így gyakorlatilag az Android TV operációs rendszert futtató Sony, Philips és más márkák 2015-től megjelent TV-ivel -, és elérhető a 2015-ben megjelent tvOS platformú Apple TV médiadobozokhoz is.

Így fordulhat elő, hogy egy olcsó streaming médiadoboz sokkal hosszabb ideig maradhat naprakészen használható, mint egy csúcsminőségű okos TV.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .