MinDig TV: a Nagy Hideg-hegyről is elindult a sugárzás

1. Oldal

Az Antenna Hungária 20 új adóállomás elindításával immár 50 telephelyről folytat DVB-T sugárzást, a Nagy Hideg-hegyről és Balassagyarmatról működtetett adókkal a Dunakanyarban és a Börzsöny környékén teszi lehetővé a szolgáltatásai vételét.
Az Antenna Hungária (AH) folytatva a digitális földfelszíni televíziós (DVB-T) hálózat fejlesztését, további 20 adóállomásról indítja el a sugárzást, 50-re bővítve ezzel a telephelyek számát. A Börzsöny környékén és Nógrád megyében – a korábbi években elindított kékesi, budapesti, gerecsei, salgótarjáni és karancsi adók mellett – az AH az elmúlt napokban elindította a Nagy Hideg-hegy csúcsáról és Balassagyarmatról is a sugárzást. Mára a lakossági digitális lefedettség a közszolgálati műsorokat illetően meghaladja a 98 százalékot, s elérte a jelenlegi analóg m1 hálózatét.

MinDigTV_lefedettseg_Dunakanyar.jpg
A hét ingyenes digitális televízió- és négy rádiócsatornát kínáló, tető- vagy szobaantennával fogható MinDig TV szolgáltatás felhasználóinak száma meghaladta a 300 ezret, ami az összes földfelszíni tévésugárzást néző háztartás körülbelül 35 százaléka. A 7 szabadon fogható csatornán túl további 24 fizetős programot kínáló MinDig TV Extra szolgáltatásnak pedig már több mint 46 ezer előfizetője van.

A vételhez szükséges készülékek – dekóder vagy integrált televízió – ára egyre csökken, így szinte az összes érintett számára megnyílik a lehetőség, hogy karácsonyra megfelelő (MPEG-4-es) DVB-T vevőeszközhöz jusson. Az Antenna Hungária két karácsonyi akciót is meghirdetett: aki most vásárol MinDig TV matricás készüléket, további 10 csatornát nézhet ingyen egy hónapig. A MinDig TV Extra pedig új akciójában 19 990 forintért kínálja az egyéves Alapcsomag előfizetést a vételhez szükséges dekóderrel együtt.

Kapcsolódó linkek:

MinDig TV: már háromszázezer háztartásban
MinDig TV: tovább javul a DVB-T vételi lehetősége
MinDig TV: októbertől bővül a hazai DVB-T műsorkínálat
MinDig TV: az Antenna Hungárián nem múlna a digitális átállás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .