Onkyo: új AV vevőerősítők világelső technológiákkal

1. Oldal

Az Onkyo által a januári CES 2012 kiállításon bemutatni tervezett új AV vevőerősítők világelsőként kínálják majd a Silicon Image InstaPrevue funkciót és az MHL mobil nagyfelbontású kapcsolat támogatását.
Az Onkyo és a Silicon Image közös bejelentése modellszámot nem említve olyan új AV vevőerősítőket ígér 2012-re, amelyek a világon elsőként InstaPrevue és MHL technológiákkal is fel lesznek vértezve.

InstaPrevue_pl.jpg
InstaPrevue.jpgA Silicon Image InstaPrevue egy kifejezetten felhasználóbarát értéknövelő funkció lesz az Onkyo AV vevőerősítőiben. Az InstaPrevue révén a felhasználók először láthatják kis élő bemutatóképen (kép-a-képben) hogy mi csatlakozik a készülékük HDMI bemeneteihez, lehetővé téve számukra, hogy azt látva választhassák ki, mit akarnak nézni. Az InstaPrevue funkcióval tehát a forráskészülékek közötti választáshoz többé nem feliratokat (például HDMI1, HDM2, HDMI3, stb.) kell végigkapcsolgatni az AV vevőerősítőn.


MHL_logo.jpgAz MHL (Mobile High-Definition Link) technológiája nem igazi újdonság és a HDMI-hez hasonlatos HDCP tartalomvédelmet támogató mobil nagyfelbontású audió/videó csatlakoztatási szabvány gyorsan terjedve sok idén megjelent okostelefonba és táblagépekbe beépült már. A szabványos csatlakozás tömörítetlen 1080p videó és akár 8 csatornás digitális audió átvitelét teszi lehetővé egy 5-tűs micro-USB/MHL porton keresztül. Az MHL szabványnak megfelelően az Onkyo új AV vevőerősítői a csatlakoztatott mobilkészülékek töltésére is alkalmasak a kompromisszummentes minőségű audió/videó jelátvitel mellett.

Az új technológiák alkalmazásában mindig is élenjáró Onkyo a januári CES 2012 kiállításon mutatja majd be házi-mozi újdonságait.

Kapcsolódó linkek:

Onkyo: 2011-es csúcs AV vevőerősítők és processzor-előfok
AV gyártók távvezérlő alkalmazásai Android eszközökre
Onkyo BD-SP809: THX minősített Blu-ray 3D lejátszó
Onkyo TX-NR1009: az első AV vevőerősítő DTS Neo:X-el
Onkyo TX-NR809: új 7.2 csatornás hálózati AV vevőerősítő
Onkyo TX-NR709: az új középkategóriás AV vevőerősítő
Onkyo: új 2011-es AV vevőerősítők jó ár-érték aránnyal

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .