MinDig TV: növekvő használati arány és csatornaátrendezés

1. Oldal

A földfelszíni televíziózást használó háztartások 10%-a már feltehetően a digitális MinDig TV szolgáltatást használja, amelyen holnaptól az RTL Klub, a TV2, és az euronews csatornák átkerülnek az A jelű multiplexre.
MinDig_TV2.jpgA MinDig TV kommunikációs kampány és a csökkenő árak hatására egyre több MPEG-4 kompatibilis DVB-T vevőkészülék fogy. A vevődekóderek ára a tavalyi több mint 50 százalékos zuhanását követően a január-márciusi időszakban átlagosan további 18 százalékkal csökkent, és ma már alig lehet olyan LCD vagy plazma-televíziót kapni idehaza, melyben ne lenne megtalálható a MinDig TV szolgáltatás vételéhez szükséges DVB-T MPEG-4 tuner.

Az Antenna Hungária a GfK Hungária Kft. értékesítési adatai alapján úgy becsüli, hogy az idei első negyedévi az előzőhöz képest 33 százalékos emelkedést követően március végével a 4 millió magyar háztartás 6 százaléka már rendelkezett DVB-T MPEG-4 vevőkészülékkel (dekóderrel, integrált televízióval, PCI-os és USB-s PC vevőmodullal).

Számítások szerint a MinDig TV szolgáltatást a földfelszíni televíziós vételt használó nagyjából 800 ezer háztartás 10 százaléka alkalmazza. Az elmúlt hónapokban a digitális szolgáltatás jobban terjedt a földfelszíni platformon, mint a kábeles platformon. Az analóg földfelszíni vételt használó háztartások átállítása kulcsfontosságú az analóg földfelszíni frekvenciák 2011 végi lekapcsolása miatt.

Az Antenna Hungária 2010. május 11-étől átrendezését hajt végre a MinDig TV szolgáltatást illetően, ami az RTL Klub, a TV2, valamint az euronews csatornákat érinti. A fenti csatornák műsora az eddigi „C” jelű multiplex helyett az „A” jelű multiplexen érhető majd el.

A digitális földfelszíni televíziós multiplexek átrendezésére a tartalomválaszték kibővítésének előkészítéseként kerül sor, ezt követően a közeljövőben elindul az Antenna Hungária új szolgáltatása.

Kapcsolódó linkek:

MinDig TV: javul a vétel Budapest vételkörzetében
MinDig TV: nőhet a hazai DVB-T szolgáltatás nézettsége
MinDig TV: növekvőben az alkalmas vevőkészülékek száma

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .