LG HR500: merevlemezes HD felvevő és Blu-ray lejátszó

1. Oldal

Az LG HR500 a kéttős DVB-T tunerrel, a beépített 250 GB-os és külső merevlemezes felvétellel és lejátszással, a Wi-Fi kapcsolattal, a DLNA/CIFS kompatibilitással, és az MKV/DivX HD lejátszással egyelőre igazi kuriózumnak számít.
Az LG HR500 egy olyan jövőbe mutató kombinált készülék, ami DVB-T és internetes médiavevő, HDD felvevő és Blu-ray valamint médialejátszó is egyben. A két DVB-T (MPEG4 HD) TV vevőegységekkel megoldható, hogy miközben az egyik digitális TV csatornát nézzük, egy másikról felvehetjük a műsort, vagy akár egyszerre két adást is rögzíthetünk, miközben éppen egy Blu-ray filmet játszunk le. A 250 GB kapacitású beépített merevlemeznek köszönhetően az élő digitális TV adást késleltetve is nézhetjük, és 85 órányi HD felvételt tárolhatunk rajta.

LG_HR500.jpg
A HR500 USB csatlakozóján keresztül külső merevlemezzel igény szerint tovább bővíthető a tárolókapacitása. Ezeken a külső HDD-ken nemcsak a készülékkel felvett műsorok tárolhatóak, de a DivX HD és MKV formátumú fájlok is lejátszhatóak róluk (azt egyelőre nem tudni, hogy a külső HDD-k NTFS partíció szerint formázhatóak-e).

A készülék a vezetékes vagy integrált Wi-Fi kapcsolaton keresztül és a DLNA illetve a CIFS (Common Internet File System) kompatibilitásnak köszönhetően egyszerűen éri el az otthoni számítógépek vagy fájlszerver médiatartalmait. Az internetkapcsolattal és a „NetCast” tartalomeléréssel pedig YouTube videók és Picasa képek megtekintését is lehetővé válik.

A HR500 ugyanakkor egy BD Live funkcionalitású Blu-ray alaplejátszó is egyben, ami a letöltött extra tartalmakat beépített 1 GB memóriájában tárolja. Lejátszóként a Blu-ray lemezek HD hangformátumainak bitfolyamait és a hagyományos DVD-k 1080p-re felkonvertált videojelét is kiadja a készülék 1.3-as HDMI kimenete.

A HR500 129 990 forintos ajánlott bruttó fogyasztói ártól már kapható is.

Kapcsolódó linkek:

Az első LG 3D TV-k
LG 15EL9500: májustól kapható az OLED TV Európában
LG BD570: új Blu-ray lejátszó Wi-Fi hálózati kapcsolattal
LG termékújdonságok a CES 2010-en

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .