Nem nálunk a legdrágább az elektronika

1. Oldal

Sőt, Magyarország a középmezőnyben helyezkedik el az elektronikai termékek árát tekintve, ahogy azt a Pricerunner összehasonlító elemzése tanúsítja.
Az ár-összehasonlító internetes oldalakat üzemeltető Pricerunner összeállított egy elektronikai termékekből álló csomagot (Sony CyberShot DSC-T9 kamera, Samsung DVD-R100 DVD rekorder, Acer Aspire 3004WLMi laptop PC, Microsoft Xbox 360 Core System játékkonzol, Sony Ericsson W810i mobiltelefon, Apple 1GB iPod Nano MP3 lejátszó, és egy 102 centis Samsung LE-40M51B LCD TV), és megvizsgálta hol, mennyibe kerül megvásárolni azokat.

Bár a csomagban szereplő készülékek egy része már kifutott modell, és nem tudni, hogy az alábbiakban szereplő árak tartalmazzák-e a forgalmi adót, de összehasonlításra feltehetően alkalmasak.

E szerint, a legolcsóbban az angolok vásárolhatnak elektronikát, de – ahogy ez várható is volt – Norvégiában akár 28%-al is többet fizethetünk ugyanazokért a készülékekért. Talán meglepetésnek tűnik, hogy a kontinensen nem a hatalmas német piacon a legolcsóbbak a különböző elektronikai kütyük, hanem Lengyelországban.

Az alábbi táblázat tartalmazza a csomagban szereplő termékek összárát, és az átlagárhoz (100%) képesti eltérést.

EU_elektronikai_arak.JPG

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .