Nem sok helyen látható a Gemini Man 3D HFR mozi

Műszaki okok miatt csak néhány moziban nézhető meg a Gemini Man, Will Smith új filmje 3D 120 kép/sec HFR változata, néhol 3D 60 kép/sec, de többnyire a szokványos 24 kép/sec képsebességgel vetítik.


Ang Lee a Billy Lynn hosszú, félidei sétája (Billy Lynn’s Long Halftime Walk) után elkészítette a második filmet 120 képkocka/sec magas képsebességgel (HFR). A Paramount Pictures produkciójában Will Smith főszereplésével részben Magyarországon forgatott Gemini Man eléggé kilóg a többségében még mindig másodpercemként 24 képkockás hollywoodi filmek sorából.

A Gemini Man premierje október 6-án a Los Angeles-i TCL Chinese Theatre filmpalotában volt, a hollywoodi hírességek sétányán. Tökéletes volt a történelmi helyszín egy olyan film számára, amely 4K felbontásával, 3D formátumával készül és magas 120 képkocka/sec képsebességével (HFR) a technológiai határokat feszegeti.

A vetítéshez a Christie által a kifejlesztett új RealLaser fényforrás technológiájú, CINITY elnevezésű HFR mozi-projektorrendszert használják, ami a fenti képet juttatja a nézők mindegyik szemébe akár 95%-os Rec.2020 színteret reprodukálva.

A Gemini Man 4K, 3D és 120 képkocka/sec (HFR) és HDR formátumban került leforgatásra, és a Paramount több változatban terjeszti a filmet. Ezek között van 2D 4K 24 képkocka/sec, 3D 2K 60 képkocka/sec HFR, 3D 2K 60 képkocka/sec HFR Dolby Vision és a már említett 3D 4K 120 képkocka/sec HFR.

Sajnos csak kevés mozi képes a film nyújtotta teljes élményt reprodukálni. A 3D vetítésre nem alkalmas moziban csak a megszokott másodpercemként 24 képkockás képsebességgel lesz látható. A legtöbb 3D-s vetítőteremben, közte az IMAX mozikban is 3D 2K 60 képkocka/sec képsebességgel vetítik. A Dolby Cinema mozikban a Gemini Man 3D 2K 120 képkocka/sec és Dolby Vision kiterjesztett képdinamikával jelenik meg a vetítővásznakon. 3D 4K 120 képkocka/sec HFR verzió csak a már említett Los Angeles-i filmpalotában és még néhány ázsiai filmszínházban látható.

A Gemini Man Dolby Atmos hanggal rendelkezik.

Meg kell jegyezni, hogy az Ultra HD Blu-Ray specifikáció maximum 4K60p képsebességre korlátozódik. Ugyanez igaz a legtöbb 4K streaming szolgáltatásra is. Nem valószínű tehát, hogy odahaza megtapasztalhatjuk majd a Gemini Man eredeti képminőségét.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .