Netflix: drágábbak lehetnek a HDR filmek

A Netflix a HDR képminőségű tartalmakhoz egy új és drágább „Ultra” csomag bevezetését teszteli néhány európai országban, de az áremelés még nem végleges.


A Netflix, mint a legnagyobb streaming tartalomszolgáltató jelenleg három előfizetői csomagja van. A „Basic” még nem kínál HD felbontású tartalmakat, azok csak a „Standard” csomagban elérhetőek el. Az Ultra HD és nagy dinamikatartományú (HDR) filmeket a „Premium” csomagra előfizetők tekinthetik meg.

A Netflix tulajdonképpen áremelést megvalósítva a HDR képminőségű tartalmakat egy drágább „Ultra” csomagba készül áttenni, bizonyos felhasználói körben pedig a „Prémium” csomagban 4-ről 2-re csökkenti az egyidejűleg nézhető videók bitfolyamait. Németországban például az „Ultra” csomag ára 16,99 € (kb. 5.500 Ft), míg a HDR nélküli „Premium” csomagé 13,99 € (kb. 4.600 Ft).

A cég gyakran tesztel új funkciókat vagy változtatásokat a felhasználók egy körében vizsgálva azok hatását, így aztán nem meglepő, hogy az áremelés kapcsán is ezt teszi.

A CNET-nek Smita Saran a Netflix szóvivője azt nyilatkozta: „A Netflix-nél folyamatosan tesztelünk új dolgokat, és ezek a tesztek általában változó időtartamúak. Ebben az esetben némileg eltérő árakat és funkciókat tesztelünk annak érdekében, hogy jobban megértsük, a fogyasztók hogyan értékelik a Netflix-et.”

Az új és drágább „Ultra” csomaggal tesztalanyként az olasz, a német és néhány más európai ország felhasználói szembesülnek, akiket nem érintett a múlt októberi áremelése, ami az észak-amerikai és brit előfizetőkre vonatkozott. A tesztelt új csomag végleges bevezetéséről még nincs végleges döntés.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .