Netflix: díjat emel a legnézettebb streaming tartalomszolgáltatás

1. Oldal

Október 19-i hatállyal emeli „Strandard” és „Premium” csomagjai havidíját a Netflix, hogy tovább finanszírozhassa saját tartalomgyártását.


A világ legnézettebb és sokak által már idehaza is használt streaming tartalomszolgáltatása, a Netflix október 19-től világszerte megemeli az alapcsomag feletti HD illetve Ultra HD képminőséget kínáló csomagjai havidíját. A díjemelés nemcsak az új, de az eddigi előfizetőket is érinti majd, akik email értesítést követően legalább 30 napon belül lemondhatják a szolgáltatást, ha nem fogadják el az emelt árat.

Netflix_életkép.jpg
A HD felbontású tartalmakat nyújtó „Strandard” csomag havonta 9,99 € (kb. 3.120 Ft) helyett 10,99 €-ba (kb. 3.430 Ft) kerül majd, a 4K HDR képminőséget és már Dolby Atmos hangsávú filmeket is kínáló „Premium” csomag havidíja pedig 11,99 €-ról (kb. 3.740 Ft) 13,99 €-ra (kb. 4.370 Ft) emelkedik.

A Mashable díjemelésről hírt adó cikkében idézett közlemény szerint, a Netflix az egyre több exkluzív tartalomra, az új termékfunkciókra és az ügyfeleket még gyorsabban nagyszerű néznivalóhoz segítő szolgáltatási élmény javítására hivatkozva emeli árait.

A cég sajátgyártású sikersorozatai, mint a Kártyavár (House of Cards) után dokumentumfilmek és vígjátékok következtek, majd jöttek a játékfilmek, melyekkel a Netflix a hagyományos filmforgalmazási modell lebontására tör. Jövőre a cég már 7 milliárd dollárt (kb. 1.860 milliárd Ft) költ majd maga és mások által előállított licencelt tartalmakra.

Az új árakról október 19-én kapnak értesítést az ügyfelek, és azok a következő számlázási ciklusban lépnek életbe.

Kapcsolódó linkek:

Saját streaming szolgáltatást indít a Disney, filmjei lekerülnek a Netflixről
Christopher Nolan szerint „eszetlen” a Netflix filmstratégiája
Dolby Atmos hangsávú filmek a Netflix kínálatában
Netflix: itt az első interaktív mese eldönthető sztorival
Netflix: cél a hagyományos filmforgalmazási modell lebontása
Már Oscar-díjat is nyertek Amazon és Netflix produkciók
Töretlen a streaming tartalomszolgáltatások térnyerése
Netflix: nem gond a jelszómegosztás, mert jól megy a bolt
Netflix: már Magyarországról is elérhető az online videotéka
A Netflix vezére szerint 2030-ra vége a TV műsorterjesztésnek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .