Google Stadia: 2023 januárjában leáll a játékszolgáltatás

A Google felhőalapú játékszolgáltatása, a Stadia szervereit 2023. január 18-án lekapcsolja. A cég mindent visszatérít az érintetteknek.


A 2019 novemberében elindított és bő egy évre rá már hazánkban is elérhető Google Stadia online streaming játékszolgáltatás rövidesen lehúzza a rolót.

Történik mindez akkor, amikor a Google TV-s Chromecast és más Android TV készülékek mellett más márkák TV-i illetve TV-s streaming médiaeszközei is kezdik lehetővé tenni a külön hardvert (játékkonzolt vagy PC-t) nem igénylő felhőalapú játékot, amihez csak egy játékkontrollerre van szükség. Az újabb LG és Samsung TV-k ehhez már külön az ilyen játékok elérésére szolgáló kezelőfelületet is kínálnak.

Google Stadia 2023

Szeptember 29-i közleményében Phil Harrison a Stadia alelnök-vezérigazgatója úgy fogalmaz: „Néhány éve egy fogyasztói játékszolgáltatást is elindítottunk, a Stadia-t. És bár a Stadia megközelítése a fogyasztói streaming játék tekintetében erős technológiai alapokra épült, nem lett elég vonzó a felhasználók körében, ezért meghoztuk azt a nehéz döntést, hogy megkezdjük a Stadia streaming szolgáltatásunk leállítását.”

Minden a Google Store-on lebonyolított Stadia hardver-, valamint játék- és kiegészítő vásárlás visszatérítésre kerül.

A közlemény ezzel kapcsolatban úgy fogalmaz: „Visszatérítjük a Google Store-on keresztül vásárolt összes Stadia hardvert, valamint a Stadia áruházban vásárolt összes játékot és kiegészítőt. A játékosok továbbra is hozzáférhetnek játéktárukhoz, és 2023. január 18-ig játszhatnak, így befejezhetik az utolsó játékmenetet. Várakozásaink szerint a visszatérítések többsége 2023. január közepéig megtörténik.”

A visszatérítéssel kapcsolatos további tudnivalókat tartalmaz a Stadia bejelentés GYIK.

A Google Stadia tehát 2023 január 18-án megszűnik, de vannak még hasonló, TV-ken is játszható streaming játékszolgáltatások, mint az Amazon Luna, a Blacknut és az Utomik, az NVIDIA GeForce NOW, a Sony PlayStation Plus, és a Microsoft Xbox.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .