LG Display: karbonlábnyom tanúsítvány az OLED TV panelre

A kevesebb műanyagot tartalmazó és nagyobb arányban újrahasznosítható LG Display OLED TV panelje megkapta a Carbon Trust karbonlábnyom tanúsítványát.


Az LG Display közleményben jelentette be, hogy 65 hüvelykes (164 centis) OLED TV panelje megkapta a nemzetközileg elismert klímatanácsadó cég, a Carbon Trust egyik nemzetközileg legelismertebb környezetvédelmi tanúsítványát. A Product Carbon Footprint Certification (termék karbonlábnyom) tanúsítvány azt igazolja, hogy a termék teljes életciklusa során megfelel az üvegházhatású gázok kibocsátására vonatkozó (PAS 2050) globális szabványnak.

LG Display OLED TV panel Product Carbon Footprint Certification

A cég állítása szerint: „Az LG Display sajátfényt kibocsátó OLED TV panelje nem igényel háttérvilágítást, ami lehetővé teszi, hogy a panel jelentősen, akár 90%-kal csökkentse a műanyag felhasználását az LCD panelekhez képest, és a vas és fém anyagok felhasználásának növelésével 92,7%-ra javítsa az újrahasznosítási arányt.” A cég OLED TV panelje korábban már megkapta a svájci székhelyű SGS (Société Générale de Surveillance) „ökotermék” tanúsítványát is.

A cég idén bevezetett META technológiája a fénykibocsátást maximalizáló mikrolencseréteggel (MLA) és fényességnövelő algoritmussal tovább javította OLED TV paneljei energiahatékonyságát a korábbi panelekhez képest 22%-kal.

Az LG Display OLED TV panelek a karbonlábnyom tanúsítvány mellett korábban már kiérdemelték az UL Solution „Perfect Black”, azaz tökéletes fekete minősítését és elismertek arról is, hogy az iparágban a legalacsonyabb kék fényt bocsátják ki, miközben a felhasználók számára a legjobb villódzásmentes nézési élményt nyújtják.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .