Nő a HbbTV szolgáltatást használók köre idehaza is

1. Oldal

Piackutatási adatok szerint a hazai háztartásokban működő több mint 200 ezer alkalmas okos TV közel 10 százalékán használták már a HbbTV szolgáltatást, mint a foci VB-re indított MTVA Médiaklikk portált.
Európa szerte egyre több néző használja a könnyen kezelhető hibrid televízió (HbbTV) szolgáltatást. A televíziós csatornák programjuk kiterjesztéseként használják ezt az interaktív felületet kiegészítő információkat, multimédiás tartalmakat kínálva műsoraikhoz.

MinDigTV_Plusz.jpg
Az Antenna Hungária (AH) 2013 októberében indított el ingyenes MinDig TV Plusz HbbTV tesztsugárzást digitális földfelszíni televíziós hálózatán, amely a MinDig TV Infocsatornájáról indítható el a távirányító piros gombjának megnyomásával, az arra alkalmas vevőkészülékeken.

Az MTVA májusban Médiaklikk néven kezdett el HbbTV szolgáltatását a közszolgálati TV csatornákon, az AH, mint technikai háttérszolgáltató műszaki közreműködésével. A szolgáltatás a távirányító piros gombjának megnyomásával érhető el a MinDig TV platform bármely közszolgálati csatornáját nézve, továbbá egyes kábeltelevíziós és műholdas műsorterjesztő rendszerekből. A portálon a foci VB kezdetétől gazdag tartalom várja a nézőket: visszanézhetőek a már lejátszott meccsek, statisztikák és hírek érhetők el. A népszerű sportesemény a statisztikák szerint napról napra több felhasználót vonz a HbbTV felületre.

Iparági adatok szerint jelenleg már több mint 200 ezer Hbb képes okos TV van a hazai háztartásokban, és ezek közel 10 százalékán már használták is a szolgáltatást.

A www.mindigtvplusz.hu weboldalon rövid animációs film ismertetni meg az új technológiát a felhasználókkal. A AH a HbbTV ismertségének növelése mellett igyekszik megismerni a felhasználók véleményét és igényeit a szolgáltatással kapcsolatban. Ennek érdekében az eGroup ICT Software Informatikai Zrt. közreműködésével elkészített egy pár másodperc alatt, kizárólag a készülék távirányítójának segítségével kitölthető alkalmazást a MinDig TV Plusz HbbTV portálon. A válaszok segítséget nyújthatnak a HbbTV szolgáltatáspaletta bővítési irányainak meghatározásában, továbbá az új fejlesztés megteremti más, hasonló alkalmazásoknak is a lehetőségét – például műsorok közbeni részletes információk megjelenítése, online vásárlási lehetőségek, kvíz- és nyereményjátékok –, ezáltal nagyobb interaktivitásra sarkallva a tévénézőket.

Kapcsolódó linkek:

MinDig TV: indul az ötödik DVB-T hálózat tesztsugárzása
MinDig TV Plusz: az Antenna Hungária hibrid TV-s tesztadása

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .