NVIDIA SHIELD: 4K Android TV készülék játékhoz is

1. Oldal

Az új NVIDIA SHIELD Android TV alapú médiadobozt nagy-teljesítményű hardverrel játékrendszernek tervezték, de minden más Android TV funkció, így alkalmazások is használhatóak vele 4K videó támogatással.


Az első Android TV platformmal rendelkező TV-k hamarosan piacra kerülnek, de más régebbi TV-k vagy vetítők is felruházhatóak a platformmal csatlakoztatva egy Android TV alapú médiadobozt, mint amilyen az egy hete bejelentett NVIDIA SHIELD, ami alkalmazásokat, online zenei, videós tartalmakat és játékot tesznek elérhetővé.

NVIDIA_Shield.jpg
Az NVIDIA persze elsősorban a játékra fektet nagy hangsúlyt és a többi Android TV készüléken elérhető játék mellett a SHIELD nagy-teljesítményű Tegra X1 chipjével a csúcsjátékokat – például Crisis 3, Doom 3: BFG, Resident Evil 5 és The Witcher: Battle Arena – is támogatja majd.

Jen-Hsun Huang az NVIDIA elnök-vezérigazgatója szerint, „A SHIELD megváltoztatja az otthoni digitális szórakozás módját. Ez egy hihetetlenül erős, hatékony és korszerű szórakoztató eszköz nappaliban. Megvan benne a legjobb Android TV élmény, és komoly játékgéppé képes átalakulni. Játékra készült.”

A SHIELD médiadoboz teljes mértékben támogatja a 4K videót. Ez azt jelenti, hogy Netflix vagy akár YouTube 4K tartalmak bitfolyamaihoz is hozzáférést biztosít, mert támogatja a HEVC (H.265) és a VP9 dekódolást is. A doboz támogatja a 7.1 surround hang továbbítását is.

A beépített 16 GB-os tároló elég kevésnek tűnik egy játékgép számára, de a MicroSD nyílásba egy akár 128 GB-os memóriakártya is beilleszthető.

Az NVIDIA SHIELD egy játékkontrollerrel együtt májustól lesz kapható 199 $ (kb. 57.000 Ft) áron. Ez kétszerese a Google Nexus Player árának, de a SHIELD sokkal nagyobb teljesítményű és támogatja a 4K-t.

Az NVIDIA SHIELD főbb jellemzői:

• NVIDIA Tegra X1 processzor 256-magos Maxwell GPU-val 3GB RAM-mal
• 4K Ultra-HD Ready, 4K lejátszással és rögzítéssel akár 60 képkocka/sec (VP9, H265, H264)
• 7.1 és 5.1 surround hangtovábbítás HDMI-n át
• Nagyfelbontású, akár 24-bit/192 kHz audió lejátszás HDMI-n és USB-n át, 24-bit/192 kHz audio fel-mintavételezés USB-n át
• 16 GB memória
• 802.11ac 2×2 MIMO 2,4 GHz és 5 GHz Wi-Fi valamin Bluetooth 4.1/BLE
• Csatlakozók: Gigabit Ethernet, HDMI 2.0, 2x USB 3.0 (Type A), Micro-USB 2.0, MicroSD kártyanyílás (128GB kártyák). IR vevő (Logitech Harmony kompatibilis)

Az NVIDIA bejelentette GRID „game streaming” szolgáltatását is, ami egy a felhőben működő szuperszámítógépről teszi elérhetővé a csúcsjátékok adatfolyamait közvetlenül a SHIELD médiadobozra. A GRID konzol minőségű játékot tesz lehetővé a TV-n.

Az NVIDIA szerint a távolban lévő játékszerver miatti kb. 150 milliszekundumos látencia elfogadható a játékélmény szempontjából. A májusban induló játékszolgáltatás standard csomagja 720p másodpercenként 30 képkockás, a GRID Plus 1080p másodpercenként 60 képkockás adatfolyamot biztosít majd.

Kapcsolódó linkek:

YouTube 4K videók VP9 tömörítést támogató 2015-ös TV-ken
Sony: új 4K Ultra HD BRAVIA LCD TV-k Android TV-vel
Android TV: jön az alkalmazás élő TV csatornák eléréséhez
Ultra HD-t és HEVC-t is támogat az Android 5.0 és az Android TV
Google Nexus Player: az első készülék Android TV-vel
Android TV: a Sony, a Sharp és a Philips kész a platformra

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .