NVIDIA SHIELD: megújul a streaming box és frissül a korábbi is

1. Oldal

A CES 2017-en mutatkozott be az új, kisebb NVIDIA SHIELD, és az új már az Android TV 7.0-ra épülő frissítéssel még több játéklehetőséget és alkalmazást kínál a korábbi változat is.


Az új NVIDIA SHIELD TV streaming box megújult és kissebb házában nagyjából ugyanaz a hardver működhet, mint az eredeti dobozban, de a gyártó szerint ez még mindig „háromszor akkora teljesítményt kínál, mint bármely más a piacon kapható streamer”.

NVIDIA SHIELD 2017-1.jpg
A 199 $ (kb. 58.000 Ft) áron kapható új SHIELD mellé jár a távirányító és játékvezérlő is, és még ebben a hónapban kapható lesz a valamivel drágább 500 GB-os változat is.

Egy NVIDIA SPOT elnevezésű kiegészítő külső mikrofont is kínál a gyártó a SHIELD mellé, amivel elérhetővé válik a Google Assistant hangvezérlő funkció. Ez tulajdonképpen a Google Home beszédparancsait értelmezi és hajtja végre. A Google Assistant sok dologra megkérhető. Csak ki kell mondani, hogy „Ok Google” és máris utasítható a doboz, hogy a TV képernyőjén jelenjen meg a kívánt kép vagy videó, a hangszórókból szólaljon meg a kedvenc zenénk, és mivel a SHIELD már támogatást nyújt a SmartThings IoT platformnak is, vezérelhetővé válik a lakás hőmérséklete és a világítás is.

NVIDIA SHIELD 2017-2.jpg
Az NVIDIA SHIELD a Google Android TV platformot futtatja, és a legújabb frissítéssel – amit megkap az új és a korábbi box is – ez már a legújabb 7.0-ás (Nougat) verzió lesz.

A frissítéssel az eddigi streaming szolgáltatások, mint a Netflix, az HBO és a YouTube mellé megjelenik a már világszerte elérhető Amazon Videó alkalmazás is, mely utóbbi támogatja a 4K és HDR tartalmakat is, bár az lehet, hogy ez csak bizonyos piacokon működik.

Hogy a box versenyképesebb legyen a népszerű játékkonzolokkal szemben a frissítés új játékfunkciókat is tartalmaz:

NVIDIA GAMES.jpg
• Egy új „Nvidia Games” app váltja fel az eddigi „Shield Hub” alkalmazást, ami megkönnyíti egy új játék megtalálását a SHIELD-el elérhető játékok hatalmas tárházában.
• Továbbfejlesztett „GeForce NOW” játék streaming szolgáltatás a „GeForce GTX 1080” teljesítményével.
• Frissített GameStream 4K HDR minőségben és simábban kisebb késleltetéssel küldhetőek át a PC-s játékok bitfolyamai a „Steam” alkalmazásból a nagy-képernyős megjelenítőre.

E mellet a frissítés új alkalmazásokat is kínál. Ezek között van többek között a „Nest” alkalmazás, amivel élő kamerakép nézhető, és újdonság a Vimeo, a Twitter és a Comedy Central is.

Az, hogy a SHIELD frissítése az Android legújabb 7.0-ás (Nougat) verziójára épül önmagában is jelentős változást jelent. Ez ugyanis a javított hibák mellett olyan újdonságokat vezet be, mint a kép-a-képben, a több account (azonosító) használata, egy új „recent apps” (legutóbbi alkalmazások) képernyő, új beállítás menü, „app recording”, jobb HDR támogatás, Vulkan 3D engine és egyebek.

Az „Nvidia Experience Upgrade 5.0” elnevetésű frissítéssel lehetővé válik a SHIELD távirányítóján a Pause/Play gomb funkció, írni lehet a csatlakoztatott USB vagy SD tárolóra, valamint 4.1, 6.1 és 8,1 hangsugárzó konfiguráció adható meg a Plex médialejátszóhoz.

Kapcsolódó linkek:

Amazon Prime Videó: mától indul világszerte
NVIDIA SHIELD: új funkciók a legújabb szoftverfrissítéssel
NVIDIA SHIELD: frissítés az Android TV médiadobozhoz
NVIDIA SHIELD: 4K Android TV készülék játékhoz is

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .