A Netflix versenytársainak hátrány az okos TV támogatás hiánya

Az IHS Markit szerint az induló Apple TV+ és Disney+ streaming szolgáltatások számára nehézséget okoz majd „a korlátozott TV-platform támogatás”.


Az IHS Markit közleménye elemzi a jövő hónapban induló streaming videoszolgáltatások elérési lehetőségeit. Eszerint az Apple TV+ és a Disney+ az USA online populációjának 60%-a illetve 90%-a számára lesz hozzáférhető, amint azt az alábbi grafikon szemlélteti.

Az Android mobileszközöket nem számítva viszont az IHS Markit szerint „a Disney+ elérhető bázisa jelentősen zsugorodik azzal, hogy várhatóan csak minden ötödik okos TV-t ér majd el az alkalmazás.”

A piackutató elemzésében azt is megjegyzi: „A szolgáltatás elérhetősége a nappali szobákban használatos csatlakoztatott eszközökön – okos TV-ken, digitális médiaadaptereken, játékkonzolokon és médiadobozokon – kulcsfontosságú a csatlakozó fogyasztók körében történő elterjedés szempontjából. A Netflix és az Amazon Prime Video elérésének az okos TV alkalmazások a legnépszerűbb módja, azzal, hogy a havi felhasználók közel fele állítja, az adott videószolgáltatásokat okos TV-alkalmazáson keresztül nézi”.

A Disney korábban már megerősítette, hogy induláskor már lesz alkalmazás az Apple TV (tvOS), az Android TV, a Chromecast és a Roku eszközökön, játékkonzolokon, de az Amazon Fire TV, a Samsung Tizen és az LG webOS platformokon nem.

Az Apple TV+ az Apple TV app alkalmazáson keresztül lesz elérhető az Apple TV médiadobozokon, továbbá a Samsung Tizen platformos 2018-as és 2019-es TV-ken és bizonyos Roku eszközökön. Később az alkalmazás ott lesz a 2019-es LG webOS TV-ken, egyes 2019-es Sony Android TV-ken valamint a Amazon Fire TV eszközökön is. Az Apple ugyanakkor egyelőre nem erősítette meg az Android TV, a Chromecast illetve a játékkonzolok támogatását.

Az IHS Markit vezető kutató-elemzője Fateha Begum a Broadband TV News számára azt nyilatkozta: „Ha megnyitja Más platformokon is megnyílva az Apple TV+ 24%-kal 87 millió amerikai háztartásra növeli elérhető bázisát.”

Összehasonlításképpen az Amazon Prime Video és a Netflix az Amazon Fire TV, az Apple tvOS, a Google Android TV, az LG webOS és a Samsung Tizen által vagyis a legtöbb mai TV platformon támogatott. A Netflix az USA háztartások által használt eszközök 95%-át támogatja.

A november 1-jén több mint 100 országban elinduló Apple TV+, és a november 12-től elérhető Disney+ mellett 2020 első felében tervezi elindítani streaming szolgáltatás az USA-ban a WarnerMedia (HBO Max) és az NBCUniversal (Peacock) is, de még nem tudni milyen a platformok támogatásával.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

2 hozzászólás “A Netflix versenytársainak hátrány az okos TV támogatás hiánya” bejegyzéshez

  1. Azt írjátok, hogy az Apple TV app ott lesz az LG 2019-es webOS TV-ken. Mivel TV vásárlás előtt vagyok és szeretnék biztosra menni érdekelne, hogy ennek az infónak mi a forrása, illetve nyilvánoságra került-e ehhez már legalább hozzávetőleges idő pont.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .