Western Digital WD TV: egy ügyes kis médialejátszó

1. Oldal

A nagyfelbontású videó-, kép- és hangállományokat tároló külső USB meghajtót csatlakoztatva a Western Digital WD TV médialejátszóhoz, az HDMI kimenetén keresztül akár 1080p felbontású képjelet és persze hangot képes továbbítani a TV készülékhez.
Manapság már számos korszerű TV-be építenek médialejátszó funkciót, amely vagy USB-s tárolóeszközről és/vagy valamilyen memóriakártyáról képes különböző médiafájl formátumban tárolt tartalmakat (videót, képeket, zenéket) megjeleníteni illetve megszólaltatni a készüléken. Ezt a funkciót különösen azok találják rendkívül hasznosnak, akik a TV-jükön szeretnék megnézni a maguk által készített vagy letöltött videókat és képeket.

WDTV.jpg
Ugyanerre a célra szolgál külső egységként a Western Digital WD TV kis dobozkája (12,5 x 10 x 4 cm / 30 dkg). A médialejátszó két USB 2.0-ás bemenetéhez bármilyen (FAT32, NTFS vagy HFS+ formátumot támogató) külső meghajtó, digitális fényképezőgép, kamera és hordozható zene- illetve médialejátszó csatlakoztatható. WDTV_csatik.jpg A tárolt videó és képtartalmak pedig nagyfelbontásban, akár 1080p videojel formátumban játszhatóak le a WD TV HDMI kimenetén. A dobozkán az eddig említetteken kívül van még egy kompozit videokimenet, egy sztereo analóg hangkimenet és egy optikai (Toslink) digitális hangkimenet, mely utóbbin keresztül kétcsatornás Dolby Digital (AC3) tömörített hangjel továbbítható egy külső hangrendszerhez.

A dobozkához mellékelt távirányítóval könnyedén navigálhatunk a médialejátszó funkciói és a tárolt tartalmak között. A tartalomböngészés fájlnevek vagy mutatóképek alapján történhet. A médiakönyvtár médiatípusok szerint külön-külön teszi elérhetővé a tartalmakat, tekintet nélkül arra, hogy azok hol, melyik meghajtó, melyik mappájában vannak. Ezenkívül van kereső funkció is műfaj, cím, művésznév, fájlnév vagy fájlnév részlet alapján.

A képek megtekintése során lehetőség van nagyításra, a képrészlet kiemelésére (panoráma), és a diavetítés képátmenetei valamint háttérzenéje egyedileg állítható be. A filmek lejátszása során is lehet nagyítani és panorámázni, továbbá van gyors előre- és visszatekercselés, pillanat állj funkció, és számos feliratozási formátum jeleníthető meg. A zenelejátszást is hasonlóan szabadon kezelhetjük.

A 32.000 Ft alatti áron megvásárolható Western Digital WD TV mellé egy ArcSoft MediaConverter™ 2.5 média konverter szoftvert is csomagolnak, mely gyors és könnyen használható Windows alkalmazás videó-, kép- és hangfájlok optimális formátumra alakítására. Végül, íme a lejátszható fájlformátumok listája:

Hang: MP3, WMA, OGG, WAV/PCM/LPCM, AAC, FLAC, Dolby Digital, AIF/AIFF, MKA
Kép: JPEG, GIF, TIF/TIFF, BMP, PNG
Video: MPEG1/2/4, WMV9, AVI (MPEG4, Xvid, AVC), H.264, MKV, MOV (MPEG4, H.264), MTS, TP, TS

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .