Oppenheimer: rövidesen Ultra HD Blu-ray lemezen és digitális terjesztésben

Az év talán legnagyobb filmsikere, az Oppenheimer november 22-én jelenik meg Európában lemezen és internetes digitális terjesztésben a film mellett több mint háromóra extra tartalommal.


A Christopher Nolan által írt és rendezett Oppenheimer című film jegyárbevétele a világ mozipénztárainál az 1 milliárd dollárhoz közelít. A film Robert Oppenheimer (Cillian Murphy) fizikus gondolataiba tekint bepillantást, aki a Manhattan Project Los Alamos Laboratóriumának igazgatójaként végzett munkájával létrehozta az első atombombát. Az alkotás szereplőgárdájában olyan további neveket találunk, mint Emily Blunt, Matt Damon, Robert Downey Jr., Florence Pugh, Josh Hartnett, Casey Affleck, Rami Malek és Kenneth Branagh.

Az Universal bejelentése szerint: „Az Oppenheimer november 21-én 4K-ban, Blu-ray (lemezen) és digitálisan lehet a tiéd. Christopher Nolan világsikerének otthoni premierje, több mint 3 órányi különlegességgel.” A November 21-e az USA-ra vonatkozik, egy nappal későbbi az európai megjelenés dátuma.

Oppenheimer

Az IMAX formátumban forgatott 3 órás film hol 2,20 hol 1,78 képaránnyal kerül fel az Ultra HD Blu-ray és Blu-ray lemezekre. A standard és limitált „steelbook” változatú Ultra HD Blu-ray lemez 100 GB-os, teljes 4K felbontással „masterelt” – nem csak 4K-ra felskálázott – és HDR10 formátumú – nincs Dolby Vision. A hang 5.1-es DTS-HD MA lesz.

Az Oppenheimer a lemezmegjelenéssel azonos naptól kezdve digitálisan is elérhető lesz videokölcsönző platformokon Az online kiadás videó- és hangformátumait még nem ismerjük, de megerősítették, hogy az extrákat is tartalmazzák majd.

Az extrák listáján szerepel a The Story of Our Time: The Making of Oppenheimer című 70 perces film, amely exkluzív kulisszák mögötti felvételeket, az alkotókkal készült interjúkat mutat be. A stúdió közleménye szerint a film „korlátlan betekintést nyújt a folyamatba, a színészi alakításokba, az effektekbe, a zenébe és a művészi munkába, amelyek ezért a rendkívüli filmért felelősek”. Ugyancsak része a filmnek az NBC News kísérő dokumentumfilmje, a To End All War: Oppenheimer and the Atomic Bomb, valamint egy panelbeszélgetés, amelynek moderátora az Emmy-díjas újságíró, Chuck Todd volt, résztvevői pedig Christopher Nolan, a Nobel-díjas Dr. Kip Throne, Dr. Carlo Rovelli fizikusok és Dr. Thom Mason a Los Alamos Nemzeti Laboratórium igazgatója valamint Kai Bird, a film alapjául szolgáló American Prometheus: The Triumph and Tragedy of J. Robert Oppenheimer című könyv Pulitzer-díjas társszerzője voltak.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .