Optoma HD82: rövidesen kapható az új 1080p DLP házi-mozi vetítő

1. Oldal

Az Optoma új ThemeScene HD82 vetítője új technológiák alkalmazásával káprázatos színeket, borotvaéles 1080p felbontású képet, magas 680:1 ANSI kontrasztarányt ígér igen méltányos áron.
Nemrégiben számoltunk be az amerikai piacra szánt Optoma HD 808-ról, s íme, itt a hozzá nagyon hasonló, európai piacra szánt ThemeScene HD824081, melyet az amszterdami ISE 2009 kiállításon mutattak be és rövidesen idehaza is kapható lesz 790.800 Ft-os bruttó javasolt fogyasztói áron.

A ThemeScene HD824081 a Texas Instruments DarkChip3 DLP technológiájú, teljes 1080p felbontású képmodulátor chipjével igen homogén és rendkívül magas, 680:1 ANSI kontrasztarányú képet vetít. Az utóbbi sokkal fontosabb a valós képmegjelenítés szempontjából, mint a vetítő dinamikus fényszabályzásával amúgy elérhető 20.000:1 „On/Off” kontrasztarány. A vetítő videóra optimalizált 1300 lumen fényerejével igazából max. 3,8 méter átlójú vászon vetítése ajánlott.

Optoma_HD82.jpg
Sokat segít a ThemeScene HD824081 elhelyezésében az 1,5-szeres nagyításátfogású lencse és a gyártó innovatív PureShift technológiája, mely a DLP házi-mozi vetítők esetében még nem általános módon lehetővé teszi a kép függőleges (+105% – +130%) és vízszintes (-15% – +15%) eltolását is. A vetítő stílusos fényes fekete háza bármely környezetben szépen mutat, és még egy bele illeszkedő tartalék távirányítót is rejt a csatlakozók felett.

A ThemeScene HD824081 újdonsága a PureEngine elnevezésű jelfeldolgozó technológiák összessége, melyek az eredeti kép tisztaságát fenntartva szakértő módon javítják fel a vásznon megjelenő képet. Az alkalmazott technológiai összetevők közül a PureMotion képinterpoláló és képbeillesztő eljárás mozgásfeldolgozása kiküszöböli a képszaggatást és elmosódást még nagysebességű akciójelenetek esetén is. A technológia harmonikusan működik együtt a másodpercenként 24 képkockás (24p) videojellel is, s azt a mozikban megszokott képet biztosítva kadenciahelyesen jeleníti meg. A PureColour a gazdag mégis természetesnek látszó képekhez élénk, kiegyenlített színeket nyújt, a PureDetail pedig egy mozgás-adaptív kontúrfokozó algoritmust felhasználva biztosítja, hogy a kép által hordozott minden információ pontosan kerüljön reprodukálásra a vásznon kristálytiszta, éles képet adva.

A vetítőbe beépítik a Philips VIDI megvilágítási technológiáját is, mely még tovább javítja annak képminőségét, fényerejét és kontrasztját. A technológia a hatszegmenses alap és komplementer (vörös/sárga/zöld/encián/bíbor/kék) színekből álló színkerék forgásával szinkronban szabályozva a lámpa teljesítményét lehetővé téve a színelőállítás finomhangolását is. Ez a kivételes kontrol élénk, tökéletesen telített természetes színek és pontos szürkeskála elérését teszi lehetővé a teljes fényspektrumban, természetes és életszerű képeket eredményezve. A tiszta mély színekre 5 év garanciát vállal az Optoma, a lámpa élettartama standard üzemmódban 3000 óra.

A vetítő alkalmas a 2,35:1-hez képarányú filmek anamorfikus lencsével történő vetítésére is. Sőt a cég opcionális BX-AL133-B anamorfikus vetítőkészletével – ami a kép optikai széthúzását végző lencse (valójában több elemből álló speciális prizmasor) mellett tartalmazza annak motoros mozgatószerelvényét és felszerelő lapját is – az is megoldható, hogy a projektor a 16:9-es és 21:9-es képarányú filmeket azonos magassággal vetítse ki.

Optoma_HD82_csatik.jpg
A ThemeScene HD824081 hátlapján két 1.3-as verziójú (Deep Color kompatibilis) HDMI, komponens, SCART RGB (a VGA csatlakozón át), S-Video és kompozit videobemenetek, DVI és VGA PC képbemenetek találhatóak, valamint két 12V-os indítójel csatlakozó és egy RS232 vezérlőport is.

Kapcsolódó linkek:

Optoma HD 808: új házi-mozi vetítő technológiai újdonságokkal
A vetítők kontrasztarányáról

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .