Optoma HD 808: új házi-mozi vetítő technológiai újdonságokkal

1. Oldal

Az Optoma HD808 házi-mozi vetítője új generációs videoprocesszorával, új képmodulátorával és a gyártó egyéb új technológiáival filmszerű képminőséget ígér teljes 1080p felbontásban, 3.499 dolláros (kb. 770.000 Ft) ajánlott fogyasztói áron.
Az igényes házi-mozi rajongók számára készülő Optoma HD808 korszerű technológiákat kínál új formatervű elegáns fényes fekete házában. A vetítőben a Texas Instruments legújabb 16,5 mm-es DLP DarkChip3 DMD képmodulátor chipje állítja elő a képet, amivel a HD808 15.000:1 „DynamicBlack”, azaz dinamikus fényszabályzással elért kontrasztarányt érhet el, valósághű színeket biztosítva.

Ugyancsak a HD808 az első DLP vetítő, mely a Pixelworks PW9800 videoprocesszorát és annak „DNX MotionEngine” technológiáját alkalmazza. A mozgásbecslő és mozgáskompenzáló (MEMC) algoritmus felhasználásával jelentősen javít a képminőségen a PW9800, kompenzálva a nagyfelbontású digitális tartalmak „képremegésként” emlegetett mozgáshibáját, s ezzel biztosítva az egyenletes mozgókép megjelenítést. Mindezt az Optoma fejlett képfeldolgozást szolgáló PureMotion technológiájával kombinálva és maximum 1.200 ANSI lumen fényerőt biztosítva a HD808 igyekszik a lehető legjobb minőséget kihozni a mind a film, mind a video forrásokból.

Optoma_HD808.jpg
A HD808 számos lehetőséget kínál felszerelésének megkönnyítésére is. A vetítő középvonalban elhelyezett lencséje, s hozzá az Optoma PureShift technológiája nagyobb elhelyezési lehetőséget biztosít. Az utóbbi a kép függőleges és vízszintes eltolását úgy teszi lehetővé, hogy közben a teljes képet az optikailag legoptimálisabb pontban tartja, ezzel javítva annak uniformitását. S végül a vetítőbe egy sokkal hatékonyabb hűtési technológiát építenek, mely működés közben suttogáshoz hasonlóan halk.

Tökéletesen illeszkedve bármely házi-mozi környezethez a HD808 könnyen csatlakoztatható a nagyfelbontású műsorforrásokhoz, játékkonzolokhoz és számítógéphez két 1.3-as verziójú Deep Color kompatibilis HDMI, DVI (HDCP-vel), komponens és S-Video bemenetein keresztül, s rendelkezik RS-232 vezérlő csatlakozóval, IR vevőbementtel, valamint 12V-os indítójel kimenettel is.

Hogy idehaza kapható lesz-e a HD808, vagy esetleg más típusszámon kerül forgalomba azt egyelőre nem tudni.

Kapcsolódó linkek:

Optoma: 200.000 Ft alatt a ThemeScene HD65 házi-mozi vetítő
Optoma: mobiltelefon méretű az első „pico projector”
Optoma HD75: új 720p DLP vetítő magas fényerővel
Optoma HD800X: a teljes HD felbontású DLP vetítő mindenkinek
Optoma: a kedvező áru ThemeScene HD65 már idehaza is kapható

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .