Öt új Harman/Kardon AV erősítő

2. oldal

A Harman/Kardon a szeptemberi CEDIA-n mutatta be öt új AV vevőerősítőjét, melyek rövidesen nálunk is kaphatóak lesznek. Az AVR 630, AVR 430, AVR 330, AVR 230 és AVR 130 az iparág leginnovatívabb technológiáit ötvözik az egyedi formatervvel.
A surround hangok megfelelő minőségű előállítása minden AV erősítő kulcsa és erre az új Harman/Kardon erősítők tervezői is sok gondot fordítottak. Az AVR 630-ban és AVR 430-ban van Dolby Virtual Speaker és Dolby Headphone processzálás, melyek meggyőző, háromdimenziós hangteret képesek létrehozni két hangsugárzón ill. fejhallgatón. Mindkét vevőerősítő rendelkezik beépített MP3 dekódolóval és az összes népszerű surround formátumot (Dolby Digital, Dolby Digital EX, Dolby Pro LogicII, DTS, DTS-ES Discrete/Matrix 6.1, DTS Neo:6 Cinema/Music 6.1/5.1) képesek kezelni a legújabb DTS96/24 nagyfelbontású technológiával egyetemben. Az AVR 630 mindezek mellett HDCD processzálással szolgálja a CD-k lehető legjobb hangminőségben való megszólaltatását. Az AVR 330, AVR 230 és AVR 130 is kompatíbilis az összes Dolby és DTS 6.1 ill. 5.1 csatornás surround formátummal.

Mint minden Harman/Kardon erősítőbe, az újdonságokba is bekerült a Harman International Logic7 technológia, mely a mátrix kódolt és kétcsatornás jelforrásokból képes sokcsatornás – egyedülálló módon a hátsó surround csatornáiban sztereó – hangot előállítani. A Logic7 kompatibilis 96kHz-es forrásokkal is és Cinema vagy Music üzemmód közül választhatunk. Minden vevőben ott a Harman International szabadalmaztatta VMAX virtuális térhang-processzálás, mely két hangszóróval vagy fejhallgatóval élvezve is háromdimenziós hangteret hoz létre a sztereó vagy mátrix kódolt hangforrásból.

A ma kívánatos hangfelbontáshoz, dinamikatartományhoz és csatorna-elválasztáshoz az összes erősítőbe kiváló minőségű 24-bit/192kHz-es audio D/A átalakítókat és jelfeldolgozó processzorokat építenek. Az AVR 630-ban és AVR 430-ban a legújabb Cirrus Logic 24-bites, 32-bites utóprocesszálású, un. „dual-core” DSP-k munkálkodnak a lehető legjobb hangminőség eléréséért.

AVR 630 kepalairas=Harman/Kardon AVR 630
Az AVR 130 kivételével minden vevőerősítő rendelkezik szélessávú HDTV kompatíbilis komponens videokapcsolóval, az AVR 630 és AVR 430 esetében pedig bármelyik videó forráshoz hozzárendelhető a komponens videobemenetek bármelyike. Az utóbbi két modell A/V Sync Delay funkciójával kiegyenlíthetőek a hang és a kép közötti időbeli „elcsúszások”, melyet külső videoprocesszorok vagy maga a képmegjelenítő okozhat. Az új modellek számos S-Video és összetett videó ki- és bemenettel rendelkeznek, és az AVR 130 kivételével mindegyik lekonvertálja az S-Video kimenetet összetett videojellé a vele párhuzamos kompozit kimenetre.

Az összes új Harman/Kardon vevőerősítőn számos digitális (koaxiális, optikai) és analóg audió be- és kimenet található és az AVR 130 kivételével minden van 6/8-csatornás direkt hangbemenet és 7.1-csatornás előerősítő kimenet (az AVR 130-on 6-csatornás bemenetet és mélysugárzó kimenetet találunk). Minden modell előlapján találunk digitális és analóg A/V bemenetet, és csak a Harman/Kardon-ra jellemző módon az AVR 630 előlapi koaxiális digitális hangbemenete átkapcsolható kimenetté, hogy innen hordozható kamerára, CD rekorderre vagy más eszközre felvételt készíthessünk.

AVR 630 hátlap kepalairas=AVR 630 hátlap - az európai változaton eltérőek a hálózati csatlakozók

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .