Panamorph: vetítőgyártókkal a jobb szélesvásznú képért

1. Oldal

Az elismert Panamorph márkájú anamorfikus lencsékkel 2,35:1 képarányra széthúzott vetített képet tökéletesíti a partner vetítőgyártók termékeiben alkalmazott ECC elektronikus színkorrekciós technológia.
A digitális és házi-mozi vetítéstechnikában elismert Panamorph anamorfikus lencsemárka vetítőgyártó partnereivel a 2,35:1 képarányú szélesvásznú vetítés „teljesen új kategóriáját” hozzák el a tökéletes házi-mozi élményre vágyó fogyasztók számára „megfizethető áron”. A Panamorph e cél érdekében viszi piacra új 1.500 dollár (kb. 350.000 Ft) alatti CineVista lencserendszerét, és partnereivel együttműködve egy a vetítőkbe beépülő új technológiával a hibátlan szélesvásznú képek létrehozására törekszik.

Panamorph_CineVista.JPG
Az olcsó anamorfikus lencsék és különösen a prizmákból épített megoldások egyik problémája az oldalirányú kromatikus aberráció vagy közkeletűen „színes szegélyként”emlegetett színfelbomlás, ami a kép szélei felé fokozódó mértékben észlelhető és a kép élességét is csökkenti. Bár a legtöbb néző észre sem veszi ezt a csekély „színes szegélyt”, ami általában csak néhány pixel széles a kép éleinek legszélén és normális képtartalommal alig látható, a Panamorph igyekszik mégis csúcsminőséget nyújtani a fogyasztóknak. A kép említett rendellenességének javításra házi-mozi vetítőket gyártó partnereivel a Panamorph egy új általa szabadalmaztatott és a vetítőkbe épülő elektronikus színkorrekció (ECC) technológiát vezet be, ami anamorfikus lencséikkel működik együtt.

A CineVista lencse bármely házi-mozi vetítővel kiváló szélesvásznú képet állíthat elő 2,35:1 formátumra nyújtva ki azok 16:9 arányú képet, de a legjobbat az ECC technológiával felszerelt új projektorokkal párosítva nyújtja. Az új technológia már rendelkezésre áll az Epson, a Sony és a JVC egyes vetítőiben és további modellek is várhatóan alkalmazzák majd azt.

Kapcsolódó linkek:

Új, megfizethető anamorfikus lencse a Schneider Optics-tól?
Panamorph lencse megfizethető áron

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .