Panasonic: az első 3D plazma TV-k Európában

1. Oldal

A Panasonic Münchenben mutatta be idei új termékeit, köztük 13 különböző új plazma és LCD TV szériát, és ezek között az európai piacra szánt első 127 és 165 centis (50 és 65 inch) 3D plazma TV-ket.

A Panasonic idei müncheni termékbemutatóján is a legtöbb figyelem a 3D termékekre összpontosult, pedig mindössze három készülékről, egy Blu-ray Disc lejátszóról (DMP-BDT300) és két plazma TV-ről van szó.

Panasonic_3D_HT_604px.jpg
Az első európai piacra szánt 3D plazma TV sorozat a VT20-as két modellből áll majd. A 127 centis TX-P50VT20E és a 165 centis TX-P65VT20E készülékek mellé két-két a 3D kép nézéséhez szükséges aktív képzáró szemüveget adnak majd, akinek pedig ennél többre lenne szüksége, azt külön tartozékként veheti meg.

Mindkét 3D plazma TV a CES 2010-en bemutatott Panasonic 3D készülékek testvérmodelljének tekinthető, DVB-S/S2, DVB-C és DVB-T „HDTV-Multituner” vevővel rendelkezik és a VIERA CAST internetes szolgáltatás révén többek között elérik a Daily Motion, Euronews, Q-Tom, Twitter speciális weboldalakat illetve közösségi portált, valamint egy külső kamerával kiegészülve nagyfelbontású Skype video-telefonálásra is alkalmasak. A hálózati kapcsolat – ami egy opcionális USB WLAN adapterrel akár vezeték-nélküli is lehet – azonban nemcsak az internet kapcsolatot szolgálja, hanem DLNA kompatibilitást is. Ennek révén az otthoni hálózathoz csatlakozó számítógépről, médiaszerverről illetve SD kártyáról vagy a két USB bemenethez csatlakoztatott merevlemezes tárolóról, memóriakulcsról vagy más készülékről (pl. kameráról, fényképezőgépről) DivX, DivX HD, MPEG2, HD-JPEG, AVCHD és MP3 fájlok játszhatóak le a TV-ken. Arra is lehetőség van, hogy a Panasonic egyik új „DIGA Home Server” funkciójú Blu-ray Disc/HDD rekordere a hálózaton keresztül küldje a megfelelő digitális tartalom bitfolyamát a TV-be.

A 3D plazma TV-k négy HDMI aljzata közül az egyiken működik az Audio Return Channel funkció, vagyis azon át a TV-k vevőjének digitális hangjele továbbítható egy 1.4-es verziójú HDMI csatlakozóval rendelkező erősítőbe.

A 3D plazma TV-k értékesítése a tervek szerint akkor indul, amikor a Panasonic Blu-ray 3D lejátszója a DMP-BDT300 is piacra kerül valamikor áprilisban. Még bizonytalan, hogy mennyibe fognak pontosan kerülni az első 3D plazma TV-k, de bennfentesek 2.500 EUR (kb. 680.000 Ft) körülire saccolják a 127 centis modell árát.

Kapcsolódó linkek:

Panasonic: a plazma TV-k változó feketeszintje normális
Panasonic: tovább javított fényhatásfokú plazmapanelek
Panasonic: 3D képes plazma TV-k a CES 2010-en
Blu-ray 3D: az első lejátszók a 2010-es CES-en
A Panasonic a Pioneer KURO plazmatechnológia birtokában
Panasonic: kész a 127 centis teljes HD 3D plazmaképernyő is
Panasonic: teljes HD felbontású 3D bemutató az IFA 2009-en

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .