Sharp: 177 centis 3D LCD TV és új Blu-ray lejátszók a CES-en

1. Oldal

A Sharp a 3D LCD TV csúcsmodell mellett két további természetesen szintén LED megvilágítású LCD TV szériát, az XV-Z17000 3D vetítőt és három új Blu-ray 3D lejátszót mutat be a CES kiállításon.

A Sharp nagyban gondolkodik, különösen mivel szeretné megtartani igen előkelő pozícióját a 150 centinél nagyobb képátlójú TV-k észak-amerikai piacán. Itt veti be ugyanis új 177 centis (69,5 inch) 3D csúcskészülékét.

Sharp_CES_LC-70LE732U.jpg
Az LC-70LE732U teljes 1080p HD felbontású X-Gen panelje Quattron Quad Pixel technológiával, azaz négy elsődleges színű subpixelekkel előállított képe 120 Hz-el frissül és teljes, lokálisan fényerő-szabályozható LED mátrix háttérvilágítás gondoskodik a kellő fényességről. Az alkalmazott Quad Pixel Plus képfeldolgozó technológia jobb felbontást és kevésbé fogazott átlós vonalakat ígér. A készülék alapvető funkciói IP Control felületen át PC-ről is vezérelhető a vezetékes vagy vezeték-nélküli hálózati kapcsolaton keresztül, bár erről még túl sok részlet nem ismert.

A Sharp két további, él LED megvilágítású X-Gen paneles LCD TV szériát is kínál majd LE835 és LE830 típusjelzésekkel 102, 117, 132 és 152 centis (40, 46, 52, 60 inch) képmérettel. Ezek közül a szintén Quattron Quad Pixel technológiájú, AquoMotion 240 Hz-es képfrissítésű készülékek közül az LE835 sorozat modelljei Quad Pixel Plus képfeldolgozással javítják a felbontást, és aktív képzáró szemüveggel használva sztereoszkóp (3D) képmegjelenítést biztosítnak.

Az új modellek akár a beépített WiFi kapcsolat révén hálózaton át DLNA médiafájlokat, internetre csatlakozva Netflix, VUDU és CinemaNow video tartalomszolgáltatásokat, a csúcsmodell pedig még Facebook, Pandora, Twitter és Flickr alkalmazásokat képesek elérni.

Jövő hónaptól lesz kapható az amerikai piacon a Sharp XV-Z17000 új 3D teljes HD házi-mozi vetítője, aminek a mellékelt két aktív 3D képzáró szemüveggel is 5.000 dollár (kb. 1,1 millió Ft) alatt lesz az ára.

Három új Sharp 3D Blu-ray lejátszó is piacra kerül még az idén az USA-ban, amelyek mindegyike 3D 1080/24p videojelet is kiad, és dekódolja a Dolby TrueHD valamint DTS-HD hangformátumokat is. Mindhárom vezeték-nélküli hálózati kapcsolatra is kész.

Kapcsolódó linkek:

Jönnek az első EU energiafogyasztási címkével ellátott TV-k
Sharp: már kaphatóak az új Quattron 3D TV-k és a Blu-ray 3D lejátszó
Sharp XV-Z17000: az új 3D teljes HD házi-mozi vetítő

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .