Panasonic: az IFA-n mutatkozik be a bővülő 3D TV kínálat

1. Oldal

A Panasonic új sztereoszkópikus képmegjelenítésre is alkalmas plazma TV-i a 107 és 117 centis képátlójú VIERA VT20 modellek, valamint az új sorozatba tarozó 107 cm képméretű TX-P42GT20 a berlini kiállításon mutatkoznak be.

A Panasonic teljes plazma és LCD TV választékát bemutatja a szórakoztatóelektronikai ipar legfontosabb európai eseményén. A 2010-es VIERA NeoPDP plazmamodellek már a korábbinál nagyobb fényhatásfokú, jobb képminőséget és alacsonyabb energiafogyasztást biztosító továbbfejlesztett NeoPDP technológiára épülnek.

Az IFA-n mutatkozik be a VIERA VT20-as sorozat két új, 107 és 117 centis képátlójú (42 és 46 inch) modellje. Ezekben is a Panasonic nagysebességű 3D meghajtása és a 600 Hz-es részkép meghajtás technológia állítja elő az éles és magával ragadó sztereoszkópikus 3D képeket (mindkét modellhez két-két aktív képzáró 3D szemüveg tartozik). A „24p Smooth Film for 3D” az eredeti 24 képkocka számának megsokszorozásával küszöböli ki a filmekre gyakran jellemző szaggatott mozgóképet és teszi egyenletessé a mozgások megjelenítését. A VT20 modellek a 2 D tartalmak számára is a legjobb képminőséget ígérik. A „High Contrast Filter Pro” képfelületi szűrő világosabb környezetben is magasabb kontrasztot biztosít, és csökkenti a fényvisszaverődést, a „THX Certified Display” tanúsítvány pedig biztosítja, hogy minden Panasonic NeoPDP TV pontosan a rendező szándékának megfelelő minőségben és színpalettával jeleníti meg a filmet. Az új modellekbe a Panasonic beépít egy 2D-3D átalakító processzort, ami a 2D tartalmakat 3D képekké konvertálja. A két új készülék már az ősz elejétől megjelenhet a hazai kínálatban is, a TX-P46VT20E 650.000 Ft, a TX-P42VT20E 570.000 Ft körüli áron.

Panasonic_TX-P42GT20E.jpg
Az új 107 centis (42 inch) TX-P42GT20 is alkalmas a sztereoszkópikus képmegjelenítésre és ugyanazokkal a kulcs jellemzőkkel rendelkezik, mint a VIERA VT20 sorozat készülékei (24p Smooth Film for 3D, 2D-3D konverzió, 600 Hz-es részkép meghajtási technológia, THX tanúsítvány, High Contrast Filter szűrő), de nem jár hozzá 3D-szemüveg. A TX-P42GT20 is rövidesen kapható lesz 430.000 Ft körüli áron.

Mint minden NeoPDP technológiájú készülék az új modellek is vezetékes vagy vezeték-nélküli (a GT20-as modell esetében az opcionális DY-WL10E-K USB-s adapterrel) hálózati kapcsolaton keresztül alkalmasak a VIERA CAST válogatott internetes tartalmak kényelmes elérésére. A VIERA Image Viewer funkcióval SD memóriakártyáról vagy USB-s tárolóeszközről (AVCHD, MPEG2, DivX HD, MKV, JPEG, MP3) HD-videók, digitális állóképek és zenék lejátszására képesek, valamint a műsorok merevlemezre rögzítésére USB-csatlakozón keresztül. A modellek a hálózaton át elérik egy Panasonic DIGA felvevő Home szerver funkcióját, vagyis az azon rögzített tartalmakat, a DLNA kompatibilitás révén pedig az otthoni hálózat más készülékein tárolt digitális médiafájlokat is lejátsszák. A készülékekbe beépített DVB-S/S2, DVB-C és DVB-T tuner feleslegessé teszi a külső vevők használatát.

Kapcsolódó linkek:

Panasonic DMP-BDT100: új, megfizethetőbb Blu-ray 3D lejátszó
Panasonic: kész az első házi 3D kamkorder
Panasonic: jönnek a további 3D plazma TV-k és képernyők
Panasonic: termékbemutató 2010
Panasonic: 2010-es LCD TV-k már LED háttérvilágítással is
Panasonic: az első 3D plazma TV-k Európában
Panasonic: tovább javított fényhatásfokú plazmapanelek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .