Panasonic: a 2007-es LCD TV-k

1. Oldal

Idén a Panasonic LA70-es, LE7-es, LM70-es, LX70-es és LX700-as sorozatszámokkal 8 új LCD TV modellel jelenik meg az európai kontinensen.
Az új VIERA LCD TV-k legfontosabb technológiai újdonságai az alábbiakban foglalhatóak össze:

Az összes készülékben az IPS Alpha LCD paneleket építik, melyek széles látószögben biztosítanak minőségromlás (gyengülő kontraszt és halványuló színek) nélküli képet.

Az LCD modellekben is a továbbfejlesztett V-REAL II képfeldolgozási technológia működik, amiben az Olimpiai Játékok közvetítéséhez használt HD kamerák fejlesztése során szerzett tapasztalatokat a Panasonic Hollywood Laboratory által kidolgozott fejlett digitális műsorgyártási technológiákkal kombinálták. A képfeldolgozás elemei a következők:

Az Intelligent Scene Controller azaz intelligens jelenetvezérlő rendszer a jelenet világosságtartalmához igazítja a panel háttérvilágításának fényerejét és kontrasztját (pontosabban gammakorrekcióját). Sötét jelenetek esetén a háttérvilágítás intenzitása az előző (LX60) modell világításszintjének 1/7-re csökken, a mélyebb feketék előállítása érdekében. Ráadásul a világos jelenetekben a világosabb, a sötét jelenetben a sötétebb árnyalati eltérések kiemelésével a rendszer akár a négyszeresére is növelheti a kép dinamikai felbontását. Ez nemcsak a képernyő teljes elsötétedését segít megelőzi, de lehetővé teszi a készülék számára még a feketeszintek finom eltéréseinek megjelenítését is.

Az LM70 és LE7 sorozatok kivételéven az összes készülék digitális jelprocesszáló chip-készlete 1080p videojel felbontású, vagyis a Blu-ray és HD DVD lemezeken is megtalálható jelformátumban dolgozza fel és továbbítja a képjelet, lekonvertálás, azaz minőségromlás nélkül. A szabványfelbontású TV és DVD jeleket a legapróbb részletek megtartásával egy digitális Re-mastering processzor skálázza fel 1080p HD jellé.

Az előző (LX60) modellel összehasonlítva hozzávetőleg 50%-al csökken a képek „utánhúzása” (a tartási idő). Ez minimalizálja az elmosódást és a gyorsan mozgó jelenetek egyenletesebb, élesebb reprodukálását biztosítja. A 100Hz Motion Picture Pro technológia (a sajtóanyagokból nem derül ki, hogy ez 100Hz-es képfrissítést valósít-e meg) jelentősen javítja a sportműsorok élvezetét, és csökkenti az LCD TV-kre korábban jellemző gyenge mozgásmegjelenítést.

Az új VIERA LCD TV-k a korábbi modellektől örökölt videojel feldolgozáson túl rendelkeznek a Clear Picture technológiával is, mely minden képmintázathoz jobb videoszabályzást biztosít. A Panasonic ezen újonnan fejlesztett technológiája a „tiszta vörös” és a „tiszta kék” reprodukcióját is javítja. Az alképpont vezérlés technológiája az egyes képpontok kontúrjainak korrekciójával tovább javítja a képek élességét.

Az eddigi HDAVI vezérlés helyébe a VIERA Link lép, mely továbbra is a HDMI csatlakozáson keresztüli vezérlésátvitelt jelöli. Vagyis ezzel egy kábelen keresztül nemcsak a digitális audio- és videojel átvitel oldható meg, de a TV-hez csatlakozó kompatibilis készülékek (DVD felvevő, BD lejátszó, HD videó kamera) vezérlése is, mégpedig a TV távirányítójával.

Az LX700-as sorozatú csúcsmodell három (egy elől, kettő a hátlapon) HDMI csatlakozóval rendelkezik, van SDHC kártyát is fogadó SD memóriakártya nyílása is, és hangsugárzó-rendszere nagyobb teljesítményű.

tx-32lx70f_500px.jpg
Az LX70-es sorozat modelljei azonos képspecifikációval rendelkeznek, mint a csúcsmodell, de hangsugárzói kisebb teljesítményűek, nincs SD kártyanyílása, és csak két HDMI bemenet van.

Az új LCD TV modellek:
TX-32LX700P
TX-32LX70P, TX-26LX70P
TX-32LM70P, TX-26LM70P
TX-32LE7P, TX-26LE7P
TX-20LA70P


Az új VIERA LCD TV-k április és június között kerülnek piacra idehaza, az árak még nincsenek véglegesítve.

Kapcsolódó link:

Panasonic: a 2007-es plazma TV-k

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .