Sony: BRAVIA D3000-es LCD TV-k 100Hz-es képfrissítéssel

1. Oldal

A Sony BRAVIA D3000 LCD TV-k „Motionflow +100Hz” megduplázott képfrissítése elkenődés-mentes, egyenletes képet, „BRAVIA Theatre Sync” rendszere pedig egy gombnyomásos vezérlést biztosít az egész, kompatibilis elemekből felépülő házi-mozinak.
A kiadott sajtóanyag szerint a Sony BRAVIA D3000-es sorozatú LCD TV-k „a felhasználói kényelem új szintjét egyesítik a fejlett képtechnológiákkal”.

A HDMI csatlakozóval összekötött, kompatibilis eszközökből álló házi-mozi rendszer kényelmes kezelését szolgálja a „BRAVIA Theatre Sync” vezérlésátvitel, mely egy gombnyomásra bekapcsolja az összes készüléket (a Blu-ray/DVD lejátszót, az AV vevőerősítőt és természetesen a TV-t), kiválasztja a megfelelő AV be- és kimeneteket és elnémítja a TV saját hangszóróit. Ezek után már nincs is másra szükség csak a lejátszás gomb megnyomására, a többi megy magától. Az eljárás kikapcsoláskor is működik, vagyis gombnyomásra az összes készülék lekapcsol.

A már megszokott BRAVIA ENGINE képfeldolgozás és képjavítás mellett a D3000-es sorozatú LCD TV-k fejlett képtechnológiájának része a „Motionflow +100Hz” amely a szabvány 50 Hz-ről 100 Hz-re emeli a képfrissítés gyakoriságát. A kiegészítő képkockákat a Sony maga által fejlesztett interpolációs algoritmusával hozzák létre és illesztik be az eredeti képek közé, s így a szem sokkal egyenletesebb, valószerűbb és elmosódástól mentesebb mozgást érzékel, mint hagyományos progresszív képfrissítéssel. A „Motionflow +100Hz” filmalapú tartalmakkal, szabvány televíziós és DVD műsorokkal éppúgy működik.

Az alkalmazott LCD panelek széles színskálájú (WCG) háttérvilágítása mellett a színreprodukció finomságát tökéletesíti a 1024 árnyalati fokozatot biztosító 10-bites panelmeghajtás.

KDL-46D3000
KDL-46D3000


A D3000-es sorozatú LCD TV-k képesek fogadni és megjeleníteni a például a Blu-ray lemezeken is megtalálható nagyfelbontású, másodpercenként 24 képkockás videojel formátumot is, amit így a mozikban megszokott módon és sebességgel, jelátalakítások okozta torzítások nélkül élvezhetünk. Ezt takarja a „24p True Cinema” megjelölés.

A készülékek két hangszórójából a Sony saját fejlesztésű „S-Force Front Surround” technológiája állít elő virtuális körülölelő hangteret.

Az új Sony BRAVIA D3000 LCD-TV-k 1.366×768 pixel felbontású, 81, 102, 117 centis (32, 40 és 46 inch) képátlójú panelekkel, analóg és DVB-T vevőkkel, három HDMI és két SCART csatlakozóval, valamint AV, S-Video, komponens (YUV) és PC (D-sub) bemenetekkel várhatóan júniusban kerülnek az üzletekbe. Az árak egyelőre nem ismeretesek.

Kapcsolódó linkek:

Sony: új P és megújult S és V sorozatú LCD TV-k
Sony KDS-55A2000: hatalmas kép, finom felbontással
Sony: megérkeztek az új W2000-es BRAVIA LDC TV-k is

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .